Новини

Крачкомери следят колко ходят пеш лидерите в Давос

Световният икономически форум цели да обърне внимание на здравето

Крачкомери ще следят движенията на лидерите, които ще участват в Световния икономически форум в Давос от 22 до 25 януари.
Крачкомери ще следят движенията на лидерите, които ще участват в Световния икономически форум в Давос от 22 до 25 януари.

Крачкомери ще следят движенията на лидерите, които ще участват в Световния икономически форум в Давос от 22 до 25 януари, съобщава британският вестник „Обзървър”. Устройствата ще отчитат колко ходят пеша и колко спят височайшите гости на събитието в швейцарския курорт, защото идеята е те да бъдат призовани да мислят в посока здравословна среда за работа и живот.
Вниманието към здравето като принос към глобалния икономически растеж е нов етап в политическото мислене. На 44-ата годишна среща в Давос мотото е „Премодулиране на света: последици за обществото, политиката и бизнеса.” Показателно е, че над 2500 лидери, учени, общественици и анализатори от 100 държави в един кратък момент ще получат на смарт телефоните си данни за крачките, които са изминали, и за часовете, през които са спали, занимания, на пръв поглед изключително банални, но от първостепенно значение за здравето и кондицията на човека.
Любопитна подробност е, че за участие в срещата в Давос бизнесмените плащат по над 20 000 долара. Форумът ще събере 2500 души при засилени мерки за сигурност. Всеки четвърти участник е американец. Един такъв представител сред хората, които ще участват е създателят на „Майкрософт” Бил Гейтс.
Очаква се в Швейцария да пристигнат още премиерите на Великобритания и Израел Дейвид Камерън и Бенямин Нетаняху, както и колегите им от Австралия, Япония и Ирландия Тони Абът, Шиндзо Абе и Енда Кени. На форума ще отидат още президентите на Бразилия и Южна Корея Дилма Русеф и Пак Гън Хе, ръководителката на Международния валутен фонд Кристин Лагард и генералният секретар на ООН Бан Ки Мун.
Интересно е, че в официалния списък с лектори не присъства нито едно българско име, но най-вероятно българският бизнесмен и пиар експерт Максим Бехар ще присъства на срещата. Припомняме, че миналата година той бе избран за председател на комуникационния форум в Давос.
За гостите също така е предвидена културна и спортна програма. За тяхното добро настроение ще се погрижи южнокорейският рапър Сай, добил световна известност с хита си „Гангнам стайл“. Участниците в престижното събитие ще изиграят и хокеен мач. Играта е по инициатива на Русия, която не пропуска да напомни за предстоящата олимпиада в Сочи

Етикети

Подобни публикации

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker