Новини

Пет прости съвета, който ще ви помогнат да победите безсънието

Това, което ядете, може да е една от причините да не можете да спите

Избягвайте стимулиращи продукти преди лягане.
Няколко прости съвета и трикове, които ще ви помогнат да победите безсънието и да си наваксате със съня, от който се нуждаете.

И вие ли сте като хиляди хора, които не могат да спят? Или имате проблеми да искарате цяла нощ в спокоен сън и се събуждате в средата на нощта? Ето няколко прости съвета и трикове, които ще ви помогнат да победите безсънието и да си наваксате със съня, от който се нуждаете (1, 2, 3).

Безсъние – съвет # 1: Създаване на правилната атмосфера
Да ви е удобно и да няма какво да ви разсейва е една от първите стъпки в осигуряването на добър нощен сън. Поддържането на вашата зона за спане хладна, тъмна и възможно най-безшумна ще създаде благоприятна среда за сън. Не заспивайте на включен телевизор или радио, защото ще ви разсейва само и вероятно ще ви събуди през нощта.
Съвет # 2: Избягвайте стимулиращи продукти преди лягане
Много хора знаят, че пиенето на кафе преди лягане е едно голямо не – не; Въпреки това те отмахват с лека ръка кофеина, който може да се намери в други източници като сода, чайове и шоколад. Често тези продукти не са само натоварени с кофеин, но съдържат и тонове захар. Избягвайте тези неща и вместо това заменете с декофеинизирани и ниско захарни алтернативи.
Безсъние съвет # 3: Пийте чай
Някои билкови чайове, като лайка, могат да бъдат чудесно допълнение към рутинните ви процедури през нощта. Лайка е естествен начин за да помогне на човек да успокои нервите и да се отпусне, за да може спокойно човек да заспи. И ако чаят не е вашата напитка, не се притеснявайте; има страхотни добавки, които можете да вземете, за да получите ефекта от лайка за хора, които не могат да спят, но не харесват чай.
Безсъние съвет # 4: Ароматерапия
Ароматерапията е чудесен, естествен начин да ви помогне да победите безсънието. Ароматерапията използва аромата на естествените масла, за да ви помогне да постигнете желания ефект. В този случай етеричните масла, като лавандула, могат да ви помогнат да се отпуснете и да се подготвите за сън. И има толкова много начини да се насладите на ароматерапията от маслата за баня с една приятна успокояваща вана или прекрасни спрейове за сън, с които можете да напръскате чаршафите, преди да си легнете, заобиколени от успокояващ аромат, който ще ви помогне да заспите. Така че, ако не можете да спите, опитайте един от тези страхотни продукти за ароматерапия.
Безсъние съвет # 5: Яжте балансирана храна
Може да ви изненада, но това, което ядете, може да е една от причините да не можете да спите. Лошата диета може да доведе до киселини в стомаха, лошо храносмилане и много други здравословни проблеми, които затрудняват съня ви. Приемането на здравословна, добре балансирана храна ще подобри здравето ви, което може да ви помогне да премахнете някои от проблемите, които ви притесняват през нощта.
Има пет много прости трика, които могат да ви помогнат да спите по-добре. Въпреки това, ако не можете да спите за продължителни периоди от време или имате други симптоми, придружаващи неспокойствието ви, не забравяйте да говорите с вашия лекар, тъй като това може да са признаци за здравословен проблем или сериозно състояние. И ако сте на лечение или сте бременна, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар, преди да опитате някакво билково лекарство, тъй като някои от тях, като например лайка, може да не се препоръчителни за вашето състояние.

Общо
Пет прости съвета, който ще ви помогнат да победите безсънието
Заглавие
Пет прости съвета, който ще ви помогнат да победите безсънието
Описание
Това, което ядете, може да е една от причините да не можете да спите.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker