МедицинатаНовини

Пламен Нунев рапортува на 3-ти март с чисто нова става

Пламен Нунев с екипа на пловдивската болница
Пламен Нунев с екипа на пловдивската болница

Пламен Нунев посрещна Националния празник днес в пловдивската болница „Пълмед”.

Само преди няколко дни, народният представител претърпя втора планирана операция за смяна на става – този път на левия крак.
За втори път Нунев се доверява безусловно на екипа на д-р Николай Иванов, началник на отделението, специализирано в подмяна на стави. Миналата година отново специалистът от „Пълмед“ оперира, този път дясната става на депутата. „Чувствам се чудесно и всекидневно наблягам на рехабилитацията с помощта на специалистите. Очаквам до няколко дни да ме изпишат, отново без патерици, както беше и миналата година“, заяви оптимистично Нунев пред „Здраве да е“. Той се шегува с приятели, че с клиповете, които е заснел от рехабилитацията си с качване и слизане по стълби, рапортува за днешния 3-ти март.

Снимката, с която Таня Нунев даде кураж на съпруга си преди операцията
Снимката, с която Таня Нунева даде кураж на съпруга си преди операцията

Както вече писахме, през май месец, миналата година, в пловдивската болница „Пълмед” народният представител отново направи „първи стъпки“ без патерици, само два дни, след 5-часова операция на дясна става на крака. Пред „Здраве да е” тогава той сподели, че дори собственикът на болницата д-р Михаил Тиков бил изненадан от изключително бързия резултат, постигнат от екипа на д-р Николай Иванов и стриктният пациент.
И тогава, и сега, разрез само около 10 сантиметра напомня за сложната операция, при положение че обикновено става дума за много по-големи рани. Освен това Нунев нямал никаква следоперативна болка.
След още няколко дни раздвижване, той очаква да се прибере в Русе, където ще продължи с водно-закалителни процедури. За да поддържа добра кондиция, винаги когато има възможност, Нунев прави водна гимнастика. „Водната среда не натоварва ставите и упражнения, които на сухо са трудни или невъзможни за изпълнение, в басейна се правят лесно”, споделя той.
Пламен Нунев, който преди години е бил активен спортист, разказа пред наш репортер, че ставните си проблеми дължи според лекарите на неправилен възстановителен режим след тренировки. След като преди броени дни смени и другата си става с титаниева, той се надява, че отново ще може да кара ски и да се любува на планината, която много обича. Заедно със съпругата си Таня, която му е най-голямата опора. За да му даде кураж в деня на операцията тя публикува във „Фейсбук“ тяхна обща снимка с думите – „Бог да е с теб! Обичам те!“.

Общо
Пламен Нунев рапортува на 3-ти март с чисто нова става
Заглавие
Пламен Нунев рапортува на 3-ти март с чисто нова става
Описание
Пламен Нунев посрещна Националния празник днес в пловдивската болница „Пълмед”.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker