Новини

Представителят на УНИЦЕФ в България се срещна с Министъра на здравеопазването

Двамата обсъдиха общите действия в подкрепа на децата и техните родители

Представителят на УНИЦЕФ в България д-р Джейн Муита се срещна с Министъра на здравеопазването проф. Константин Ангелов (четвъртък, 1 октомври ). Акцентът бе поставен върху отговора на пандемията с COVID-19 от страна на българските здравни власти, както и необходимостта от различни иновативни подходи за информиране и подкрепа на родителите. Детският фонд на ООН препотвърди решимостта си да продължи сътрудничеството и подкрепата за прилагането на ефективни политики и мерки за подобряване на ранното детско развитие и ранната интервенция в подкрепа на деца с трудности в развитието.

По време на кризата с COVID-19, УНИЦЕФ, съвместно със СЗО, подкрепи Министерството на здравеопазването чрез дарение на лични предпазни средства за здравни работници – маски, защитни облекла и ръкавици. Допълнително бяха дарени и 4000 PCR теста на Военно-медицинска академия. Общата стойност на дарението възлиза на 138 000 лева.

УНИЦЕФ в тясно сътрудничество със СЗО, подкрепи министерството и в неговата комуникация с ценни съвети за родители и достоверна информация за предотвратяването на разпространението на вируса.  Част от предоставените материали бяха достъпни и на  информационния портал на правителството –www.coronavirus.bg , като те предоставят ключови насоки и полезни съвети за предпазване и грижа за психичното здраве за деца и родители.

Министър Ангелов благодари за дарението, направено от УНИЦЕФ.

„УНИЦЕФ приветства работата на министерството и предприетите мерки в отговор на кризата с COVID 19 и остава на разположение за продължаване на нашето партньорството в името на  подобряването на здравните грижи за децата в България“, заяви от своя страна д-р Муита. Тя подчерта, че призивът на Организацията на обединените нации е да работим заедно, защото само така могат да бъдат постигнати добри резултати.

На срещата бе обсъдено и предстоящото подписване на двугодишния работен план между УНИЦЕФ – България и Министерството на здравеопазването за периода 2021-2022 г.

Общо
 Представителят на УНИЦЕФ в България се срещна с Министъра на здравеопазването
Заглавие
Представителят на УНИЦЕФ в България се срещна с Министъра на здравеопазването
Описание
Д-р Джейн Муита и проф. Костадин Ангелов обсъдиха общите действия в подкрепа на децата и техните родители.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker