МедицинатаНовини

Пресотерапия помага при отоци по краката

Лимфният дренаж е много ефективен и при борбата с целулита

Пресотерапия е вид детоксикираща процедура
Пресотерапия е вид детоксикираща процедура

Пресотерапия е детоксикираща процедура, която чрез лимфен дренаж помага на тялото да се отърве от токсините. Подобрява и кръвообращението, което води до по-добро насищане с кислород, както на третираните зони, така и на целия организъм. Процедурата се препоръчва на определени пациенти от д-р Кацарска и резултатно се ползва от много хора в балнеокомплекс „Медика Наречен“.

Още след първата процедура чувството за умора в крайниците изчезва. И мъже, и жени, се усещат леки и отпочинали, а кожата е видимо по-гладка.
Тайната е в специалното „облекло”, което се носи по време на процедурата. За краката, например, се използват „ботуши”. Те са свързани към апарат, от който се управлява налягането в различните части на „ботушите”. Чрез усилване и намаляване на налягането се осъществява приятен механичен масаж на „облечените” зони. Подобрява се кръвообращението и лимфният оток, стимулира се метаболизма на кожните клетки. Това води до намаляване на целулита, а след серия т процедури и до отслабване.

Тайната е в специалното „облекло”, което се носи по време на процедурата
Тайната е в специалното „облекло”, което се носи по време на процедурата

Пресотерапията се препоръчва:
• За оформяне и стягане на тялото.
• За ефективна борба с целулита.
• За отслабване и детоксикация.
• За премахване умората на краката.
За трайни резултати са нужни между 8 и 15 процедури – според индивидуалните нужди на всеки. В случаите, когато се използва като интензивна терапия за отслабване или редуциране на целулита, може да се прави всеки ден или през ден, а поддържащият курс – веднъж в седмицата.
Пресотерапия се използва широко в медицината, тъй като оказва спазмолитично действие, което се използва за лечение на разширени вени, като помага при борбата със следоперативен оток. Пресотерапията е в състояние да засили ефекта от продължаващата електромиостимулация, както и терапия с ултразвук. Тя може да бъде перфектно съчетана с много други техники, например, лечението на целулит, или корекция на фигурата. Също така се препоръчва като метод да подобри циркулацията на кръвта и лимфния поток, облекчаване на болката след спортни занимания, рехабилитация след операцията, тонизиране на тялото, анти-запек и др.
Пресотерапията е чудесен метод, алтернатива на липосукцията и резултати са видими още след първата процедура. Все пак има случаи, в които не следва да се прилага.
Пресотерапията не е препоръчителна при:
• Кардиологични или бъбречни заболявания
• Белодробен оток
• Тромбофлебит, тромбоза
• Злокачествена лимфедема
• Травма на крайниците
• Еризипел
• Дерматит.

Общо
Пресотерапия помага при отоци по краката
Заглавие
Пресотерапия помага при отоци по краката
Описание
Пресотерапия е детоксикираща процедура, която чрез лимфен дренаж помага на тялото да се отърве от токсините.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker