МедицинатаНовини

Пресотерапия помага при отоци по краката

Лимфният дренаж е много ефективен и при борбата с целулита

Пресотерапия е вид детоксикираща процедура
Пресотерапия е вид детоксикираща процедура

Пресотерапия е детоксикираща процедура, която чрез лимфен дренаж помага на тялото да се отърве от токсините. Подобрява и кръвообращението, което води до по-добро насищане с кислород, както на третираните зони, така и на целия организъм. Процедурата се препоръчва на определени пациенти от д-р Кацарска и резултатно се ползва от много хора в балнеокомплекс „Медика Наречен“.

Още след първата процедура чувството за умора в крайниците изчезва. И мъже, и жени, се усещат леки и отпочинали, а кожата е видимо по-гладка.
Тайната е в специалното „облекло”, което се носи по време на процедурата. За краката, например, се използват „ботуши”. Те са свързани към апарат, от който се управлява налягането в различните части на „ботушите”. Чрез усилване и намаляване на налягането се осъществява приятен механичен масаж на „облечените” зони. Подобрява се кръвообращението и лимфният оток, стимулира се метаболизма на кожните клетки. Това води до намаляване на целулита, а след серия т процедури и до отслабване.

Тайната е в специалното „облекло”, което се носи по време на процедурата
Тайната е в специалното „облекло”, което се носи по време на процедурата

Пресотерапията се препоръчва:
• За оформяне и стягане на тялото.
• За ефективна борба с целулита.
• За отслабване и детоксикация.
• За премахване умората на краката.
За трайни резултати са нужни между 8 и 15 процедури – според индивидуалните нужди на всеки. В случаите, когато се използва като интензивна терапия за отслабване или редуциране на целулита, може да се прави всеки ден или през ден, а поддържащият курс – веднъж в седмицата.
Пресотерапия се използва широко в медицината, тъй като оказва спазмолитично действие, което се използва за лечение на разширени вени, като помага при борбата със следоперативен оток. Пресотерапията е в състояние да засили ефекта от продължаващата електромиостимулация, както и терапия с ултразвук. Тя може да бъде перфектно съчетана с много други техники, например, лечението на целулит, или корекция на фигурата. Също така се препоръчва като метод да подобри циркулацията на кръвта и лимфния поток, облекчаване на болката след спортни занимания, рехабилитация след операцията, тонизиране на тялото, анти-запек и др.
Пресотерапията е чудесен метод, алтернатива на липосукцията и резултати са видими още след първата процедура. Все пак има случаи, в които не следва да се прилага.
Пресотерапията не е препоръчителна при:
• Кардиологични или бъбречни заболявания
• Белодробен оток
• Тромбофлебит, тромбоза
• Злокачествена лимфедема
• Травма на крайниците
• Еризипел
• Дерматит

Общо
Пресотерапия помага при отоци по краката
Заглавие
Пресотерапия помага при отоци по краката
Описание
Пресотерапия е детоксикираща процедура, която чрез лимфен дренаж помага на тялото да се отърве от токсините.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker