Новини

Проф. Христо Деянов събира в книга съвети за добро здраве

Бащата на попзвездата Лилана и Скилър е убеден, че доброто здраве минава през личната отговорност

Бащата на попзвездата Лилана и на Скилър е убеден, че доброто здраве минава през личната отговорност.
Бащата на попзвездата Лилана и на Скилър е убеден, че доброто здраве минава през личната отговорност.

„Здравословно и полезно” – така се нарича най-новата книга на проф. д-р Христо Деянов, бивш музикант от златните години на българската естрада и баща на попзвездата Лилана и на бийтбоксера Скилър. Освен това авторът е водещ на телевизионното предаване „Здравословно” и издател на едноименните вестник и списание и продължава да работи в Националния център по обществено здраве и анализи. Д-р Деянов е хабилитиран доцент и почетен професор към Академия „Здравословно”.
В най-новата книга на проф. Деянов читателят ще открие 45 интервюта с едни от най-известните лекари на България от различни медицински специалности, направени в периода от 2007 до 2014 г. Сред тях са и трима вече бивши министри на здравеопазването.
„Съветите на специалистите са безценни и непроходни във времето! Те са полезни за всеки човек и всяко българско домакинство”- коментира авторът смисълът тези интервюта да бъдат публикувани в книга. Освен това проф. д-р Деянов разказва, че във втората глава на творбата си, той се е постарал да запознае хората с основните правила за опазване на здравето и доброто качество на живот, защото самият той е убеден, че личното щастие и успеха в живота на всеки човек са свързани с доброто здраве.

Проф. Христо Деянов събира в книга съветите на най-известните лекари на България.
Проф. Христо Деянов събира в книга съветите на най-известните лекари на България.

В книгата „Здравословно и полезно”, която се състои от 440 страници, третата глава е посветена на мислите и вълненията на своя автор по повод различни социални, политически и чисто житейски събития, важни за България и народа ни.
Както вече споменахме, бащата на Лилана и Скилър, е уникална личност, защото освен че някога е бил популярен музикант в дует с Георги Денков, избира кариерата на лекар, а пък в наши дни се е посветил на каузата да повиши здравната култура на българина, като изнася лекции и прави безплатни медицински консултации, обикаляйки страната.
Д-р Деянов специализира трудова медицина, хранене и диететика, вътрешни болести, обща медицина и превантивна кардиология. Всичко това не му пречи да продължава да упражнява две други свои страсти- правеното на музика и пътешествията. Той има три албума с 50 авторски песни и продължава да се занимава с музика, последната му песен е заедно със сина му Скилър.
Онова, с което проф.д-р Христо Деянов впечатлява, е неговото желание да научи хората как да живеят здравословно и да бъдат по-щастливи. Той е от специалистите, които смятат, че ако човек се научи да се грижи за здравето си, той сам може да си бъде лекар. В едно свое интервю той споделя, че има ясна визия какво трябва да се направи в българското здравеопазване, за да стане то ефективно. Проф. Деянов смята, че клиничните пътеки трябва да се премахнат, защото в момента чрез тях само се източват пари, Здравната каса трябва да се демонополизира. Той е категоричен, че е изключително порочно болниците да са търговски дружества.
Още за вижданията на д-р Деянов, неговите и на други известни медици здравни съвети за профилактика и щастлив живот , може да прочетете в най-новата му книга „Здравословно и полезно”.

Общо
Проф. Христо Деянов събира в книга съвети за добро здраве
Заглавие
Проф. Христо Деянов събира в книга съвети за добро здраве
Описание
Бащата на попзвездата Лилана и на Скилър е убеден, че доброто здраве минава през личната отговорност
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker