НовиниХранене и спорт

Правилно хранене при диабет втори тип

Диабет втори тип може да се контролира и чрез правилно хранене
Диабет втори тип може да се контролира и чрез правилно хранене

За съжаление в днешно време диабетът е много често срещано заболяване на ендокринната система, от което никой не е имунизиран. Всяка година процентът на заболеваемост само се увеличава, затова все повече хора мислят за здравето и храненето си. Трябва да се прави разграничаване между диабет 1 и тип 2. Защото при захарен диабет тип 2 неинсулинозависимата форма се среща много по-често. Съответно с правилно хранене може да се подобри значително живота на диагностицираните.

Много хора смятат, че да живееш с диабет е нещо невъобразимо – постоянен самоконтрол, изключване на всички видове сладкиши и лакомства, сложни диети. Това е отчасти вярно, но и много преувеличено. Основният проблем при диабет е свързан с нормализиране на метаболизма, индикатор на който е да се поддържа нивото на кръвната захар на оптимално ниво.

Храна за диабет тип 2:

Коензим с хром е хранителната добавка, която препаръчват лекари при диабет
Коензим (CoQ10) с хром е хранителната добавка, която препаръчват лекари при диабет

* Необходимо е да се научите, че храната трябва да бъде приемана по-рядко, но на малки порции, което по принцип е в основата на доброто хранене като цяло. Това не се препоръчва единствено и само за хора със захарен диабет.
* Погрижете се за себе си и здравето си като максимално изключите мазнини и пържени храни, тъй като излишния холестерол на никой не е донесъл щастие.
* Премахнете от менюто всички бързи въглехидрати, които незабавно повишават кръвната захар
* Яжте повече фибри. Това правило е задължително за хора с диабет, но и добре дошло за всички останали, които не страдат от това заболяване.
* Изключително добре се повлияват хората, които приемат качествени хранителни добавки. С доказан ефект е Коензим Q10 (CoQ10) с хром на „АкваСорс“.

И не забравяйте основното правило – ако наистина искате нещо, по-малко може. Захарният диабет не слага кръст на живота ни и ако водим здравословен начин на живот, не се претрупваме с лош холестерол и въглехидрати, заболяването няма да се отрази на ежедневието ни.

 

Общо
Правилно хранене при диабет втори тип
Заглавие
Правилно хранене при диабет втори тип
Описание
Захарният диабет не слага кръст на живота ни и ако не се претрупваме с лош холестерол и въглехидрати, заболяването няма да се отрази на ежедневието ни
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker