НовиниХранене и спорт

Правилно хранене при диабет втори тип

Диабет втори тип може да се контролира и чрез правилно хранене
Диабет втори тип може да се контролира и чрез правилно хранене

За съжаление в днешно време диабетът е много често срещано заболяване на ендокринната система, от което никой не е имунизиран. Всяка година процентът на заболеваемост само се увеличава, затова все повече хора мислят за здравето и храненето си. Трябва да се прави разграничаване между диабет 1 и тип 2. Защото при захарен диабет тип 2 неинсулинозависимата форма се среща много по-често. Съответно с правилно хранене може да се подобри значително живота на диагностицираните.

Много хора смятат, че да живееш с диабет е нещо невъобразимо – постоянен самоконтрол, изключване на всички видове сладкиши и лакомства, сложни диети. Това е отчасти вярно, но и много преувеличено. Основният проблем при диабет е свързан с нормализиране на метаболизма, индикатор на който е да се поддържа нивото на кръвната захар на оптимално ниво.

Храна за диабет тип 2:

Коензим с хром е хранителната добавка, която препаръчват лекари при диабет
Коензим (CoQ10) с хром е хранителната добавка, която препаръчват лекари при диабет

* Необходимо е да се научите, че храната трябва да бъде приемана по-рядко, но на малки порции, което по принцип е в основата на доброто хранене като цяло. Това не се препоръчва единствено и само за хора със захарен диабет.
* Погрижете се за себе си и здравето си като максимално изключите мазнини и пържени храни, тъй като излишния холестерол на никой не е донесъл щастие.
* Премахнете от менюто всички бързи въглехидрати, които незабавно повишават кръвната захар
* Яжте повече фибри. Това правило е задължително за хора с диабет, но и добре дошло за всички останали, които не страдат от това заболяване.
* Изключително добре се повлияват хората, които приемат качествени хранителни добавки. С доказан ефект е Коензим Q10 (CoQ10) с хром на „АкваСорс“.

И не забравяйте основното правило – ако наистина искате нещо, по-малко може. Захарният диабет не слага кръст на живота ни и ако водим здравословен начин на живот, не се претрупваме с лош холестерол и въглехидрати, заболяването няма да се отрази на ежедневието ни.

 

Правилно хранене при диабет втори тип
Захарният диабет не слага кръст на живота ни и ако не се претрупваме с лош холестерол и въглехидрати, заболяването няма да се отрази на ежедневието ни
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker