Новини

Прокуратурата се заема с русенския въздух

Кметът Пламен Стоилов декларира, че няма да допусне обгазяване на Русе, дори да се стигне до затваряне на предприятия
Кметът Пламен Стоилов декларира, че няма да допусне замърсяване на русенския въздух, дори да се стигне до затваряне на предприятия

Кметът Пламен Стоилов сезира Окръжна прокуратура за замърсяването на русенския въздух.

„Призовавам за незабавна проверка, която да установи дали има действия или бездействия както на представители на институции, така и на фирми, които създават пряка опасност за живота и здравето на гражданите. Като кмет на Русе приемам подобно замърсяване като престъпление срещу гражданите в нашата община“, се казва в писмото на Стоилов.
При идентифициране на вина на конкретни длъжностни лица, кметът изисква прилагане на закона в максималната му строгост, предвид факта, че данните за умишлено замърсяване на града не само, че не спират, а и зачестяват, което показва явно незачитане на екологичните норми и законодателството в страната.
„В заключение си позволявам да добавя, че Община Русе ще приложи всички позволени от закона мерки за прекратяване на замърсяването, като изразявам готовност за пълно и цялостно съдействие на Прокуратурата за идентифициране и наказване на виновните лица. Вярвам, че всяка институция ще изпълни своите ангажименти в рамките на компетенциите си, замърсяването на града да бъде незабавно преустановено“, се казва още в писмото.
Стоилов за пореден път настоява за сурови наказания, които да прекратят чувството за безнаказаност. „Няма да спра да отстоявам правото на русенци да дишат чист въздух!“, заяви категоричната си позиция кметът.

Общо
Прокуратурата се заема с русенския въздух
Заглавие
Прокуратурата се заема с русенския въздух
Описание
Кметът Пламен Стоилов сезира Окръжна прокуратура за замърсяването на русенския въздух.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker