Новини

Първият учебен ден в Русе започва с дарителска акция

„Спаси цвете, поради надежда“ събира пари за рехабилитационен център с басейн

Инициаторите на благородния жест са и родителите на деца, които вече ползват безплатните услуги на фондацията.
Днес, в първия учебен ден, учители, деца и родители организират в русенски училища и детски градини благотворителна акция „Спаси цвете, подари надежда!“.

Днес, в първия учебен ден, учители, деца и родители организират в русенски училища и детски градини благотворителна акция „Спаси цвете, подари надежда!“. Идеята е в училищата да бъдат поставени дарителски кутии, в които учениците да пуснат парите, предвидени за букети на учителите в празния ден. Средствата са предназначени за подкрепа на каузата на фондация „Александър Русев“ – изграждане на модерен рехабилитационен център със закрит плувен басейн за деца с увреждания.
Инициаторите на благородния жест са и родителите на деца, които вече ползват безплатните услуги на фондацията. Те призовават русенци да отворят сърцата си и да подкрепят каузата. Добрата новина е, че много директори и учители са откликнали на кампанията, защото тя твори и възпитава добро.
Фондацията е учредена на името на 23-годишния Александър Русев, който през 2014 г. си отива от този свят след неравна битка с рака. Младежът е елитен състезател и треньор по плуване, а мечтата му е създаде модерен плувен комплекс, който да разполага със специализирана апаратура за рехабилитация, най-вече на деца с увреждания. Още приживе той започва да помага на деца с детска церебрална парализа, а след кончината му неговият баща Илиян Русев-Скури решава да реализира мечтата на своя син. Продължава делото му и в негова памет създава фондацията. От тогава до сега той помага на много деца с проблеми, но изграждането на рехабилитационен център с басейн изисква голяма инвестиция.
Преди време Теодор Цветков плува над 5 часа с една ръка 10 километра в езерото Липник, за да популяризира каузата на фондацията. В Русе беше организиран и благотворителен концерт в нейна подкрепа. Държавна опера – Русе също подаде ръка на фондацията и меломаните, които посетиха концерта Children in time имаха възможност да пуснат своето дарение.
Съпричастните русенци, които искат да направят дарение, могат да го сторят чрез paypal или на следната банкова сметка:

ТБ „Юробанк България“ АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG 06 BPBI 7921 1045 5933 01 – BGN
BG 85 BPBI 7921 1445 5933 01 – EUR

Общо
Първият учебен ден в Русе започва с дарителска акция
Заглавие
Първият учебен ден в Русе започва с дарителска акция
Описание
„Спаси цвете, поради надежда“ събира пари за рехабилитационен център с басейн.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker