Новини

„Пътешествие с мисия“ измина 10,8 млн. крачки за превенция на хроничната венозна болест

За два месеца над 1300 ентусиасти се включиха в предизвикателството

С успех приключи едно  Пътешествие с мисия  , което преизпълни целта си да вдъхнови участниците да изминат 10 млн. крачки и така да напомнят на всички, че активният начин на живот спомага за превенцията на разширените вени.

В продължение на два месеца и половина над 1300 участници извървяха заедно 10 896 020 крачки. За да ги мотивира, Ели Иванова – основател на блога за пътувания „Друми в думи“, им предложи осем маршрута в красиви кътчета на България. Много пътешественици от България, а дори и от различни точки по света се включиха активно, като публикуваха своите извървени крачки, споделяха маршрути и снимки от незабравими моменти на активно движение. Така се създаде #ОтборСМисия от посланици на каузата за активното движение и грижата за здравето на краката.

 Пътешествие с  мисия  е част от националната информационна кампания „Вземи  краката си в ръце активно“. За трета поредна година тя се провежда с цел повишаване на информираността за превенцията на хроничната венозна болест (ХВБ), като тази година лице на кампанията е актрисата Алекс Сърчаджиева. По време на тазгодишното издание се проведоха безплатни прегледи за ХВБ в 25 града на страната, а кулминацията на кампанията беше събитието „Босата разходка“ в софийския Южен парк. Организaтор на „Вземи краката си в ръце активно“ е Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология с подкрепата на сайта www.venite.bg. Хроничната венозна болест (т.нар. разширени вени) засяга около 50% от населението, като се среща по-често сред жените. За съжаление заболяването често остава недиагностицирано и нелекувано, което може да доведе до сериозни последици за здравето. Сайтът www.venite.bg предоставя изчерпателна информация по всеки въпрос, свързан с разширените вени, и полезни съвети за активна грижа за краката.

Общността, създадена във връзка с  Пътешествието с  мисия, остава активна и всеки може да продължи да участва и да споделя пътешествията си в едноименната фейсбук група. През пролетта на 2022 г., активността, която е част от  кампанията „Вземи краката си в ръце активно“ ще продължи с нови интересни предизвикателства в името на активния начин на живот и грижата за краката“.

Общо
„Пътешествие с мисия“ измина 10,8 млн. крачки за превенция на хроничната венозна болест
Заглавие
„Пътешествие с мисия“ измина 10,8 млн. крачки за превенция на хроничната венозна болест
Описание
За два месеца над 1300 ентусиасти се включиха в предизвикателството.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker