Новини

Яжте, за да се охладите през лятото – 8 храни с охлаждащ ефект

Здравните ползи от лука са безброй, а една от тях е, че той може да ви предпази от топлинен удар

Класическа лятна храна!
Напълнете чинията си с тези „охлаждащи“ храни, за да ви е хладно и през летните месеци.

Има няколко начина да се охладите през летните дни, от климатик до ледено студена вода, но има и много сочни плодове и зеленчуци, които ще ви държат хидратирани и хладно, както и ще ви осигурят много важни хранителни вещества. Затова напълнете чинията си с тези „охлаждащи“ храни, за да ви е хладно и през летните месеци.
Диня
Класическа лятна храна! Динята има повече от 90% вода и е богата на витамин С, витамин А, калий и магнезий. Динята е вкусна и можете да ядете директно или да добавите към салати, смутита.
Копър
Семената на копъра се считат за студени, можете да ги варите във вода и да ги пиете през лятото. Те са много полезни и за стомашни проблеми, ако страдате от храносмилателни проблеми, дъвчете семената на копъра след хранене.
Мента
Листата от мента са добре известни със своите охлаждащи свойства, добавете малко листа от мента към водата, за да получите по-добър ефект.
Репичка
Репичките се използват широко в източната медицина за лечение на храносмилателни проблеми и се смята, че са в състояние да спомогнат за намаляване на топлината на тялото.
Краставица
Тази често срещана храна е известна като една от най-добрите за здраве. Тя е съставена от почти 95% вода, което я прави идеална, за да ви поддържа хидратирани и охлаждени през лятото.
Лук
Здравните ползи от лука са безброй, а една от тях е, че той може да ви предпази от топлинен удар. Добавете сока на този страхотен охлаждащ зеленчук към вечерята си през горещите летни дни.
Горски плодове
Според традиционната китайска медицина, плодове като ягоди, къпини, червени боровинки и сини боровинки са алкални, и създават студена енергия в тялото. Така че можете да ги ядете през лятото, за да победите топлината.
Морски зеленчуци
Препоръчително е да добавите някои морски зеленчуци в чинията, особено в горещи дни.


Те представляват различни по вид водорасли. Морските зеленчуци всъщност са многобройни, а ползите от тях – дори още повече.
Богати са на минерали растения, които са неизменна част от японската кухня в продължение на столетия. Изключително са полезни за здравето, защото съдържат мощни антиоксиданти, а само част от предимствата на морските зеленчуци са:
Забавяне на стареенето;
Помощ в борбата с хроничните заболявания;
Понижаване на холестерола;
Предотвратяване на клетъчни мутации, причиняващи рак;
Облекчаване симптомите на менопаузата;
Алкализиране на кръвта;
Противовъзпалително действие;
Чудесен източник на важни минерали;
Детоксикация на тялото от тежки метали, замърсители на околната среда и канцерогени;
Контрол върху растежа на патогенни вируси, кандида и патогенни бактерии;
Подобряване здравето на сърцето;
Балансиране функцията на щитовидната жлеза;
Помощ срещу запека;
Морски зеленчуци са:
Комбу- Морските зеленчуци комбу са чудесни за супа, но могат да са част и от всяко друго ястие. Комбу са ядливи морски водорасли, които принадлежат към семейството на кафявите водорасли. Над 90% от морските зеленчуци комбу се произвеждат в Япония. Този вид водорасли съдържат йод, калий, калций, желязо, магнезий, витамини от групата В, витамин С и фолиева киселина.
Уакаме – помощник са в отслабването. Морските зеленчуци уакаме са едни от най-добрите растителни източници на омега-3 мастни киселини. Богати са на фибри, калций, магнезий и йод.
Араме – кафяво водорасло, което обикновено се среща по протежение на бреговете на Япония и Южна Корея. Използват се щедро в японската кухня и са известни със своята универсалност, поради своя сладък, мек вкус. Богати с желязо, калций, витамини и други разнообразни минерали, те също имат страхотно енергично качество.

Общо
Яжте, за да се охладите през лятото - 8 храни с охлаждащ ефект
Заглавие
Яжте, за да се охладите през лятото - 8 храни с охлаждащ ефект
Описание
Здравните ползи от лука са безброй, а една от тях е, че той може да ви предпази от топлинен удар.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker