Новини

Римини – перлата на Адриатическо море

Точно до Римини се намира курортният комплекс Ричоне
Точно до Римини се намира курортният комплекс Ричоне

Римини е най-големият курорт на Адриатическо море.

Прилича на нашият – Златни пясъци, но в доста по-големи мащаби. Освен плажовете с чист фин пясък, градът предлага и редица други интересни места.
Всеизвестни са римските артефакти като Арката на Август, построена в чест на едноименния римски император и до ден днешен най-старата запазена римска арка в света, както и Мостът на Тиберий, бележещ началото на римския път Виа Емилия.
Разбира се, целият исторически център на града с тесните си улички и романтичния си изглед заслужава вниманието на туристите. Централният площад се нарича „Пиаца тре мартири”, където се събират местните. Околните сгради са в ренесансов стил, включително и впечатляващава църква „Сан Антонио”. В тази част на града, всяка събота се организира базар със стотици китайски стоки – чанти, дрехи, обувки…, което не е най-впечатляващата гледка за туристи особено от България, които са се чувстват като на местния димитровградски битак.

Изгревите в Римини
Изгревите в Римини наблюдават дори и делфините

Музеят, посветен на родения в Римини прословут италиански режисьор Фредерико Фелини, където редовно се провеждат изложби на картини и фотографии.
Друг музей, който си заслужава, е музеят на авиацията.
Не е за изпускане и крайбрежният фар на града, а децата и любителите на делфините биха се зарадвали на посещение в приятния градски делфинариум.
Съвсем наблизо, само на 20 км. се намира градът-държава Сан Марино, която е запазила не по-малко от духа на богатата си история.

Сан Марино
Сан Марино

Музеят на открито “Italia in miniatura“, който може да разгледате срещу 23 евро, също се намира близо до Римини. Паркът е собственост на семейство Рамбалди и отваря врати през далечната 1970 год. с 50 миниатюри, за да достигне днес до 253 умалени известни италиански църкви, сгради и монументи и половин милион посещения годишно. Най-вълнуващото е истинска обиколка с гондола из миниатюрна Венеция, която се заплаща допълнително.
Само на няколко километра от Римини, се намира друг прочут курорт – Ричоне – сбор от море, нощен живот и увеселителни паркове със забавления за всички възрасти.
Град Ричоне започва съществуването си като малко рибарско селце, а в наши дни носи короната на място, което съчетава лукс и комфорт.
В Ричоне има голям брой барове и дискотеки, в които се танцува до зазоряване. Там можете да станете свидетели на т.нар. Розова нощ. Това е времето, в което се организират щури партита по плажовете и многобройни фойерверки изпъстрят небето над крайбрежието в розови отблясъци.
Истинско вълнуващо преживяване е посещението в увеселителния парк Олтремаре, който е най-големия делфинариум в Европа. Освен с делфините, ще се срещнете отблизо и с пъстри папагали, величествени хищни птици, ефирни пеперуди, понита и много други видове животни.
В град Ричоне се провежда международния фестивал „Плажовете на Италия”. Това е времето, в което си дават среща различни народности, обичаи, традиции, музика и езици. Във фестивала могат да участват колективи от различни танцови и вокални жанрове. Фестивалът е истински празник за местните и за гостите на града, а през 2016-а година в него се включиха и няколко български състава.
Колоезденето е доста популярно средство за придвижване в този район на Италия. Хотелите предлагат велосипеди под наем, както и специално съхранение. Любителите на велосипедите ще са щастливи да научат, че има велосипедна алея, която минава по цялото протежение на крайбрежния булевард и стига чак до края на града.
В Римини и Ричоне сезонът приключва началото на октомври, а след този период може да се насладите на морето без да плажувате, но пък с романтичната гледка на прекрасните италиански изгреви. Като прибавим и вкусната италианска паста и пици, сладолед и местни вина, пътешествието до Италия става пълноценно дори и през есента.

Общо
Римини – перлата на Адриатическо море
Заглавие
Римини – перлата на Адриатическо море
Описание
Римини е най-големият курорт на Адриатическо море.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker