Новини

Родителското кафе се завръща с тема “Искаш ли да играем?“

Играта е средство за възпитаване на много положителни качества и умения

Играта е средство за възпитаване на много положителни качества и умения.
Родителското кафе на Лечебни заведения „Медика“ се завръща през септември с тема, посветена на детските игри.

Родителското кафе на Лечебни заведения „Медика“ се завръща през септември с тема, посветена на детските игри. Първият учебен ден наближава, но свободните занимания не престават. Без значение дали са в яслена, градинска или училищна възраст мъниците се докосват и изследват реалния свят чрез игрите.
Логопедът Силвия Пасева ще запознае родителите с необходимостта да играят с децата, да научат повече за техните занимания и да въвеждат нови. Играта е средство за възпитаване на много положителни качества и умения. Тя сближава и помага разбирането на логиката и мисленето на детето. До скоро се е смятало, че чувството за хумор се наследява, но последните проучвания доказват, че дори то се придобива и възпитава основно в семейна среда. Освен за развиване на това качество игрите подпомагат детето да става по-спокойно, намалят агресията и стреса, изграждат въображението и креативността.
Лекторът ще даде предложения за семейни, индивидуални и групови игри. Заниманията, които ще представи са съобразени с възрастовите уменията, които децата трябва да усвоят. Понякога родителите трудно могат да преценят позицията, която трябва да заемат при разрешаване на спор или конфликт между самите деца. Готова рецепта за това няма, но с помощта на различни емоционални и игрови ситуации биха могли да се постигнат добри резултати.
Всички желаещи да научат повече за  игрите и да почерпят идеи как забавлявайки се с детето, могат да развият неговите заложби са добре дошли на 25-ти септември (сряда) в  Детския отдел на Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе от 18:00 часа. Входът е свободен, а организаторите са подсигурили безплатно кафе и чай за своите гости.

Общо
Родителското кафе се завръща с тема “Искаш ли да играем?“
Заглавие
Родителското кафе се завръща с тема “Искаш ли да играем?“
Описание
Играта е средство за възпитаване на много положителни качества и умения.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker