Новини

Отборът на Росен Даскалов участва във втория кръг на Европейските GT4 серии

Състезанията ще се излъчват по BNT HD

Пилоти Син Карс.
Българският отбор София Кар Моторспорт отлeтя в четвъртък заедно с експилота Росен Даскалов за участие във втория кръг от Европейските GT4 серии на пистата По, Франция, съобщава ВИП Комюникейшън.

Само ден след рождения ден на създателя на българския болид Sin Cars, българският отбор София Кар Моторспорт отлeтя в четвъртък заедно с експилота Росен Даскалов за участие във втория кръг от Европейските GT4 серии на пистата По, Франция, съобщава ВИП Комюникейшън.
Отборът ще се включи в надпреварата със Sin R1 GT4.
Пистата е с дължина 2.769 км, като градското състезание на По е не по-малко вълнуващо от това на пистата в Монако. Пистата става домакин на състезание за първи път през 1930, като в наши дни на нея се провеждат предимно състезания от Formula 3 Championship.
За първи път участниците в Европейските GT4 серии ще имат възможността да се състезават в градска надпревара.
Първото състезание ще се проведе на 14 май, събота от 21:50 и ще се излъчи на запис в неделя – 11:30 часа по BNT HD, а второто ще се предава на живо (12:30 часа) по BNT HD.
Отборът ни успешно стартира в първия кръг на Европейските GT4 серии през май в Монца – Sin R1 GT4 даде първо време и на двете свободни тренировки, като остави зад гърба си всички свои конкуренти.
Успехът на българския суперавтомобил, създаден от Росен Даскалов, продължи и в квалификациите за място, където пилотите Хендрик Щил и Андреас Гюлден се представиха отново с най-добри резултати.
След първите места в тренировките и в квалификацията за европейските GT4 серии, нашият отбор стартира първия кръг с наказания – 15 секунди в бокса и с общо 65 кг тежести, които доведоха до второ място в първия ден на състезанието. Заради настъпване на бялата линия от Анди Гюлден в събота, отборът получи 30 секунди наказание, с което му отнеха второто място и остана осми.
Във втория кръг нашият пилот водеше убедително, но внезапна повреда в алтернатора го извади от състезанието.
Други два автомобила Sin R1 GT4 участваха по същото време в състезанието Pirelli World Challenge, проведено в Бирмингам, Алабама. Болидите отново донесоха две първи места, едно четвърто и едно пето, с което се утвърдиха като най-бързите коли за своя клас.

Общо
Отборът на Росен Даскалов участва във втория кръг на Европейските GT4 серии
Заглавие
Отборът на Росен Даскалов участва във втория кръг на Европейските GT4 серии
Описание
Състезанията ще се излъчват по BNT HD.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker