Новини

Русенската многопрофилна болница в сътрудничество с румънска клиника

Освен съдействие при извършването на кардиологични интервенции и лечение беше договорен регулярен обмен на кадри

Сътрудничество.
Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Русе вече може да разчита на подкрепата на клиниката за спешна помощ „Флоряска“ в Букурещ.

Многопрофилна болница за активно лечение в Русе вече може да разчита на подкрепата на клиниката за спешна помощ „Флоряска“ в Букурещ.

На 28 юни 2016 г. двете здравни заведения подписаха договор за сътрудничество и взаимопомощ. От българска страна присъстваха директорът на русенската болница д-р Иван Стоянов, а от румънска – ръководителят д-р Сорин Паун, медицинският директор д-р Йонуц Негой, финансовият директор Кристина Чиботару и кардиохирургът проф. Шербан Брадищяну. Освен съдействие при извършването на кардиологични интервенции и лечение беше договорен регулярен обмен на кадри и реализирането, в близко бъдеще, на съвместни обучения в областта на инвазивната кардиология, пластично-възстановителната хирургия и изгарянията. Допълнително бяха обсъдени детайли относно наличната медицинска техника и възможности в двете болници и условията за спешен транспорт на пациенти с хеликоптер.
Подписването протече в емоционална атмосфера. И двете ръководства се обединиха около становището, че с тази стъпка се полагат основите на едно дълго и плодотворно сътрудничество и изразиха благодарността си към българското посолство, което посредничи през целия процес на подготовка и подписване на договора. Н. Пр. посланик Александър Филипов подчерта, че медицината е една от многото области, в които България и Румъния си сътрудничат и декларира готовността на посолството за оказване на съдействие и за в бъдеще.

Общо
Русенската многопрофилна болница в сътрудничество с румънска клиника
Заглавие
Русенската многопрофилна болница в сътрудничество с румънска клиника
Описание
Освен съдействие при извършването на кардиологични интервенции и лечение беше договорен регулярен обмен на кадри.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker