Новини

Над 400 танцови двойки се състезаваха през уикенда в Русе

Кметът Пламен Стоилов връчи наградите на Откритото световно първенство по спортни танци

Над 400 танцови двойки се включиха в състезанието
Над 400 танцови двойки се включиха в състезанието

Кметът Пламен Стоилов откри официално второто издание на Откритото Световно първенство по спортни танци /WDSF World open Ruse 2015, което се проведе през уикенда в новата зала „Булстрад Арена“.
„За мен е чест да дам старт на традиционния международен турнир по стортни танци. Това е един спорт, който прелива от красота и нежност. Сигурен съм, че с всяка изминала година ще се включват все повече двойки“, заяви кметът Пламен Стоилов. Той получи плакет за особени заслуги към спортните танци от русенския клуб „Настроение“, който празнува своя 30-годишен юбилей.

Откритото световно първенство се проведе в "Булстрад Арена"
Откритото световно първенство се проведе в „Булстрад Арена“

Русенският градоначалник връчи три купи и грамоти на танцови двойки, които той самият оцени като най-атрактивна, най-обещаваща и най-прецизна. Самуил Василев и Анита Генова спечелиха приза за най-обещаваща двойка. Дмитрий и Анастасия Ключникови от Русия си тръгнаха с наградата на кмета за най-прецизна двойка, а Едовалд Ренар и Мари-Лииз Матис от Естония спечелиха отличие за най-атрактивна танцова двойка.
Тазгодишното издание на първенството се осъществи с подкрепата на Община Русе, „Булстрад Арена“ и Общински младежки дом – Русе.
В състезанието се включиха танцови двойки от над 20 държави, сред които Италия, Дания, Естония, САЩ, Германия, Израел, България и други. Тази година в надпреварата взеха участие над 400 двойки, като 15 от тях са от Топ 50, а близо 20 са от русенския Клуб по спортни танци „Настроение“. Те бяха оценявани от съдии, представители на различни държави.

Над 400 танцови двойки се състезаваха през уикенда в Русе
Русенският градоначалник връчи три купи и грамоти на танцови двойки, които той самият оцени като най-атрактивна, най-обещаваща и най-прецизна.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker