Новини

Русенецът Георги Мирчев отпразнува 100–годишен юбилей

Трудолюбието и умерененото хранене са секретът на дълголетието му

Дълголетникът споделя, че той никога през живота си не е пазил диети, нито пък се е подлагал на някакакъв вид ограничения.
Георги Мирчев от русенския квартал „Средна кула“ отпразнува 100-годишен юбилей.

Георги Мирчев от русенския квартал „Средна кула“ отпразнува стогодишен юбилей. Секретът на неговото дълголетие се крие в трудолюбието и умереното хранене.
Дълголетникът споделя, че той никога през живота си не е пазил диети, нито пък се е подлагал на някакъв вид ограничения. Дядо Георги споделя, че обича да си хапва от всичко, но с мярка. Припомня древната максима, че храната може да бъде лекарство или отрова в зависимост от количеството. Самият той никога не прекалявал с яденото, нито пък с пиенето. Обичайно пиел по чаша вино на ден, толкова му била мярката. За да се поддържа в добро физическо и умствено състояние смята, че много му е помогнал трудът. Работата на открито го зареждала с енергия.
Резултатът от този начин на живот е видим – дядо Георги посреща гостите за рождения си ден с широка усмивка, добро настроение и висок дух.
Столетникът беше почетен не само от близките си, но и от кмета Пламен Стоилов. От негово име началникът на отдел „Социални дейности“ Катя Петрова поднесе на рожденика поздравителен адрес, символична парична сума и пожелания за здраве и още дълги години живот, обграден от любовта на близките си.
Родословното дърво на дядо Георги е голямо. Той има две дъщери, 4 внука, 5 правнука. Тяхната грижа и любов са също сред причините за високия дух на възрастния мъж.

Общо
Русенецът Георги Мирчев отпразнува 100–годишен юбилей
Заглавие
Русенецът Георги Мирчев отпразнува 100–годишен юбилей
Описание
Обичайно пиел по чаша вино на ден, толкова му била мярката. За да се поддържа в добро физическо и умствено състояние смята, че много му е помогнал трудът.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker