НовиниХранене и спорт

Русенката Мария Мицова стана първа на силен турнир в Чехия

Още в началото на състезанието бадминтонистката на „Приста” знаково бе поставена в схемата под номер 1

Мицова с наградата – златен плакет
Мицова с наградата – златен плакет

Състезателката на русенския клуб по бадминтон „Приста” Мария Мицова спечели първото място на турнир в Чехия. Надпреварата се проведе от 14 до 17 ноември в гр. Орлова и бе за младежи и девойки до 19 г. Както е известно, Yonex Czech Junior International Orlová 2013 е част от европейската юношеска верига.

В турнира взеха участие общо 117 състезателя от 9 държави: България, Чехия, Хърватия, Русия,  Австрия, Полша, Израел, Словакия, и Швеция. Нашата страна беше представена от двама състезатели – Мария Мицова от СКБ „Приста” Русе и Владимир Шишков от СКБ Стара Загора.

Мария Мицова участва в смесени двойки с Шишков и в индивидуалната надпревара. Девойките на сингъл, които се бориха за златото бяха 51, а Мария бе поставена в схемата под номер 1. Състезанието се проведе в шест кръга, като в първи кръг Мария Мицова почиваше. По пътя си към финала отстрани 5 състезателки – Лучия Гренчикова от Словакия и 4 състезателки на силната руска школа. В четвърт финал срещна Виталия Чегинцева от Русия, която победи с два гейма 21:15 и 21:19, на полуфинал победи  Алина Давлетова от Русия с резултат 21:16 и 21:10. На финал се срещна с рускинята Кристина Аверкина, която надигра с 21:16 21:9 и се класира на първо място.

Русенката и останалите победителки си тръгнаха с награди от организаторите
Русенката и останалите победителки си тръгнаха с награди от организаторите

Това постижение стана възможно с подкрепата и умелото наставничество на треньора й Пламен Стаматов от СКБ „Приста” Русе, който бе неотменно до нея и и оказваше техническа и стратегичеста помощ по време на срещите.

След този успех се очаква Мария Мицова да се качи с 6 места в световната ранглиста за девойки. От сегашното 32 място тя ще се качи на 26 място, което е сериозна заявка за участието и в младежката олимпиада през 2014 г.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker