Новини

Руски академик разкрива лечебната сила на екзотичното нони

В големия брой аминокиселини, активирането на ензимите и стволовите клетки се крие тайната на плодът на дълголетието

Един от учените, посветили се на изучаването на свойствата му, е академик Богдан Владимирович Городиский, професор по имунология в Руската академия на естествените науки. , за този супер плод, който в по тихоокеанските крайбрежия наричат „Кралица на плодовете“.
Един от учените, посветили се на изучаването на свойствата му, е академик Богдан Владимирович Городиский, професор по имунология в Руската академия на естествените науки. , за този супер плод, който в по тихоокеанските крайбрежия наричат „Кралица на плодовете“.

Преди време ви запознахме с лечебните качества на един екзотичен плод – нони. Той привлича вниманието на учените, защото в Полинезия е познат като плодът на дълголетието. Да разгадаят тайната му работят 12 световни института и лаборатории. Един от учените, посветили се на изучаването на свойствата му, е академик Богдан Владимирович Городиский, професор по имунология в Руската академия на естествените науки. , за този супер плод, който в по тихоокеанските крайбрежия наричат „Кралица на плодовете“.
Според известния руски учен тайната сила на тихоокеанската „Кралица на плодовете“ се крие в аминокиселините, които съдържат в нея – 18 от известните 22. Проф. Городиский обяснява, че без аминокиселини организмът ни няма да може да усвоява нито витамините, нито микроелементите. Аминокиселините са тези, които предават сигнали от една нервна клетка до друга, а голяма част от заболяванията се дължат на нарушения, които възникват по време на това предаване на импулсите. Ученият уточнява, че високото съдържание на аминокиселини в плода възстановява нервноендокринната система. Именно на аминокиселините се дължал неприятния мирис на техоокеанския плод, напомнящ на развалена храна. Както отбелязва професорът, не е случайно, че тъкмо животните столетници като орел, полярна мечка, гарван се хранят с разложено месо. От него получавали по-голямо количество аминокиселини и пептиди.
В сока от нони се съдържат още 150 хранителни вещества, витамини и минерали, което е резултат от това, че тези плодове растат върху вулканични почви.
Тъй като през последните години учените от цял свят, сред които и руските, участват в проучвания на нони и на ефектите му върху човешкото тяло, е установено, че сокът от нони повишава синтеза и активността на ензимите десетократно. Академик Богдан Владимирович изтъква, че без ензими тялото ни не би могло да регулира своя киселинно-алкален баланс, а без той да е в норма, възникват сериозни заболявания. Всъщност ензимите подобряват храносмилането, помагат за усвояването на минералите, подобряват работоспобността на червените кръвни телца, разгражда мазнините, премахват мъртвите клетки, гъбичките, вирусите, бактериите и токсините, които се натрупват в мастната тъкан. Поради високото съдържание на ензими в сока от нони, той е много полезен при лечение на ревматоиден артрит, психически и автоимунни заболявания.
Имунологът изтъква и една друга важна функция на екзотичния плод – той стимулира производството на стволови клетки от костния мозък, което води до засилване на имунитета. Ученият препоръчва сокът от това растение да се приема най-малко 90 -100 дни, за да се обновят клетките. „В Русия е открит център по стволова терапия, но цените на операциите достигат до 80 хиляди долара, а сокът от нони има същия терапевтичен ефект, споделя академикът.
Той твърди още, че сокът от нони повлиява положително хормонални проблеми и поради тази причина е особено полезен за женския организъм и най-вече за бременни жени.
Освен това нони е естествен антибиотик, има силен провитовъзпалителен ефект, действа обезболяващо, почти като морфин, но без негативните ефекти на опиатите и зависимостта. Редица медицински изследвания са доказали неговата ефективност и различни видове зависимости – пушене, наркотици, алкохол… Той е подходящ и за външна употреба за третиране на рани и изгаряния, може да се ползва като капки за нос, очи, уши.
Според проф. Городиский препоръчвма приемът на сок от нони да започне с една чаена лъжичка, поставена под езика. След една седмица може да се продължи с прием по 30 мл по два пъти на ден. Нони може да се употребява и при деца – от няколко капки до 2,5 мл два пъти дневно при кърмачета и от 5 до 15 мл два пъти дневно при деца до 7 години.

Общо
Руски академик разкрива лечебната сила на екзотичното нони
Заглавие
Руски академик разкрива лечебната сила на екзотичното нони
Описание
В големия брой аминокиселини, активирането на ензимите и стволовите клетки се крие тайната на плодът на дълголетието.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker