Новини

С розови рози посрещна розовия кемпер д-р Камен Кожухаров

Ранната диагностика е сигурен живот, каза Антонина Топалова, психолог на фондация “Една от 8”

В 15 часа кемперът спря пред магазин „Мания“ в дунавския град, защото веригата е един от спонсорите на тази благородна инициатива.
Розовият кемпер на “Една от 8“ пристигна днес в 12.15 часа на паркинга пред Комплексния онкологичен център в Русе.

Розовият кемпер на “Една от 8“ пристигна днес в 12.15 часа на паркинга пред Комплексния онкологичен център в Русе. С розови рози и розови балони във формата на сърце д-р Камен Кожухаров, управител на лечебното заведение, посрещна дамите от екипа на фондацията.

“Ние е сме тук – оцелява се” е посланието, което те от своя страна отправиха към пациентките и техните близки, които ги посрещнаха. Екипът на фондацията на Нана Гладуиш пътува из страната, за да обясни, че болните от рак на гърдата не се нуждаят от съжаление, а от малко подкрепа, за да се чувстват красиви и щастливи, защото за тях има бъдеще. “Ранната диагностика е сигурен живот. Радвайте се на живота всяка секунда, всяка минута, защото той е единственото нещо, което ни е дадено даром” – каза Антонина Топалова, психолог на фондация “Една от 8”. Самата тя е минала през това заболяване преди 12 години и споделя, че за да надвиеш болестта преди всичко трябва да вярваш, че това не е краят, че отново ще си здрава.


Топалова коментира, че все още мнозина смятат диагнозата “рак” за смъртна присъда, въпреки че от инфаркт, инсулт и диабет си отиват много повече хора.
Жените с рак на гърдата имаха възможност да получат индивидуални психологически, информационни и практически консултации, да научат техники за справяне със стреса, как да се хранят по време на лечение. Запознаха се с арт-терапии, групови занимания, получиха съвети от професионален гримьор, красиви кърпи за глава, които жените могат да носят по време на химиотерапия. Млад кулинарен блогър готви здравословно за дамите в кухнята на кемпера.
Мобилният клуб на фондацията на Нана Гладуиш остана на паркинга на онкодиспансера до 14,30 часа, за да общува с граждани, пациенти и служители на Онкоцентъра.
В 15 часа кемперът спря пред магазин „Мания“ в дунавския град, защото веригата е един от спонсорите на тази благородна инициатива.
След Русе розовият кемпер ще отпътува за Добрич, в 11.00 часа той ще бъде пред Многопрофилната болница в града, а в 16.00 през магазин „Мания“. В сряда екипът ще посети болница „Света Марина“ във Варна, а в 17.00 часа кемперът ще паркира в района на козирката и информационния център над подлеза. Четвъртък екипът ще бъде в Шуменската болница. Подробна информация с графика на посещенията ще бъде поетапно обявявана на сайта на фондацията www.ednaot8.bg.

Общо
С розови рози посрещна розовия кемпер д-р Камен Кожухаров
Заглавие
С розови рози посрещна розовия кемпер д-р Камен Кожухаров
Описание
Ранната диагностика е сигурен живот, каза Антонина Топалова, психолог на фондация “Една от 8”.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker