Новини

Сайт за театър с благотворителен рожден ден за русенска актриса

Събитието беше в подкрепа на актрисата Ива Великова, диагностицирана със злокачествено онкологично заболяване

Вторият рожден ден на LoveTheater.bg беше посветен на Ива Великова.
Сайтът за театър LoveTheater.bg отпразнува своя втори рожден ден тази събота в клуб C2H5OH (Алкохол).

Сайтът за театър LoveTheater.bg отпразнува своя втори рожден ден тази събота в клуб C2H5OH (Алкохол). Събитието беше много повече от един купон. То беше в подкрепа на актрисата Ива Великова, диагностицирана със злокачествено онкологично заболяване. Родом е от Русе, завършва през 2000 г. НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност „Актьорско майсторство за куклен театър“, в класа на Пламен Кьорленски. Веднага след това постъпва в ДКТ Пловдив. От 2013 г. работи в ДКТ Русе, където радва малки и големи с таланта си. През 2015 г. вече е назначена в театър „Любомир Кабакчиев” в Казанлък. Темата на събитието беше White Night, защото бялото е символ на надеждата, светлината и живота.

Сайтът е създаден в началото на 2015 г. “От любов към театъра”, каквото е и мотото на целия екип. Той е по идея на Мирена Керезова, а в него днес пишат 14 млади автори, които не са професионални критици или журналисти, но споделят на публиката своите преживявания в залата от сърце. Именно това прави LoveTheater.bg близък до зрителя.
След като миналата година подкрепиха Дома за ветерани на изкуството и културата в София, вторият рожден ден на LoveTheater.bg беше посветен на Ива Великова. Тя отдавна е попаднала в прегръдката на страстта към изкуството, но за съжаление лекарите й поставят диагноза злокачествен тумор на сливицата. Оказва се, че в България няма туморен маркер за този тип рак и единственият начин да се следи състоянието на Ива, след двете ѝ операции, е чрез висок клас образна диагностика, поради което се налага често пътуване в чужбина. Предстои ходене и до турска онкологична клиника, за което ще са необходими около 5000 лв., които й е трудно да набави без помощ.
Миналата есен театралната експериментална трупа „Тези“ също е посветила авторския си спектакъл „Миграция на белите китове“ на куклено-театралната актриса. Постановката се е играла на сцената на Младежки дом – Стара Загора. Инциативата е била благотворителна, за да може да стартира лечението на Ива.

Общо
Сайт за театър с благотворителен рожден ден за русенска актриса
Заглавие
Сайт за театър с благотворителен рожден ден за русенска актриса
Описание
Събитието беше в подкрепа на актрисата Ива Великова, диагностицирана със злокачествено онкологично заболяване.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker