Новини

„Седем поколения” – класни вина от природата край Мечка

Любов и честност са тайната на успеха, споделя бизнесменът от САЩ Любен Рабчев, собственик на винарната

комплекс „ 7 поколения”- винарска изба, в която отлежават вина от три сорта грозде, собствено производство, ресторант, хотелска част, зала за конференции и специални събития, перфектно обслужване.
Комплекс „ 7 поколения”- винарска изба, в която отлежават вина от три сорта грозде, собствено производство, ресторант, хотелска част, зала за конференции и специални събития, перфектно обслужване.

На тридесетина километра от Русе по пътя за София край село Мечка има един оазис на спокойствието и красотата. Там сред хълмистата местност близо до река Дунав се намира комплекс „ 7 поколения”- винарска изба, в която отлежават вина от три сорта грозде, собствено производство, ресторант, хотелска част, зала за конференции и специални събития, перфектно обслужване. Заслужва си човек да избяга от градския екшън и за няколко часа или за цял уикенд да поглези сетивата си. Особено ако е ценител на хубавите класни вина.
Каберне совиньон, Каберне фран и Мерло са трите сорта грозде, които собствениците отглеждат в имението си и от които правят разкошните си червени вина и розе. Сериите са лимитирани, от високия клас, от всяка се произвеждат само по 200 хил. бутилки. Засега от този елексир може да се опита само във винарски комплекс „Седем поколения” и в един тежък варненски ресторант. В бъдеще марката ще се предлага още в два-три класни български ресторанта, една значителна част от производството ще се изнася в САЩ.
Виното „Седем поколения” е с гарантиран произход и качество, в него няма никаква химия, така че напитката запазва напълно естествените си аромати и полезни съставки. Интересна подробност е, че джибрите се използват за наторяване на лозята, пръскането става със специални щадящи природата препарати.
Местният експерт разказва, че червените вина отлежават в дъбови бъчви от 4 до 6 години. Розето пък се налива в бутилки и там отлежава от 3 до 4 месеца, след което е готово за пиене.
Всичко, което се предлага във винарската къща е екологично, включително и храната в ресторанта.

Виното „Седем поколения” е с гарантиран произход и качество, в него няма никаква химия, така че напитката запазва напълно естествените си аромати и полезни съставки.
Виното „Седем поколения” е с гарантиран произход и качество, в него няма никаква химия, така че напитката запазва напълно естествените си аромати и полезни съставки.

Винарски комплекс „Седем поколения” край Мечка е създаден от Любен Рабчев, българин, който емигрира още в далечната 1968 година. Преди това има 3 неуспешни опита да избяга от комунистическа България, а когато най-после успява, попада в лагер в Австрия. Именно там се ражда и дъщеря му Албена. По-късно Рабчев и семейството му успяват да заминат за Америка, негова мечта още от юношеските му години. В началото живее в Ню Джърси, започва да мете подовете в едно предприятие, а малко след това се издига до техник. Скоро започва да се оглежда за собствен бизнес. Купува една фалирала бензиностанция, която се оказва първият му силен транплин в живота.
Един ден при него идва човек, който иска да му оправи мигача на колата. Оказва се, че проблемът е незаначителен и майсторът иска само 1 долара за услугата. Американецът направо не може да повярва и в крайна сметка му оставя 2 долара. Наскоро след това се случва нещо подобно с още двама клиенти, а след това бензиностанцията му става една от най-популярните в градчето, а услугите на Рабчев – особено търсени. Оказва се, че тримата му доволни клиенти са били кметът, свещеникът и полицейският началник, а тестът за честност и коректност, който той издържа блестящо, го изстрелва напред.
Любен Рабчев и до днес е убеден, че доброто се връща многократно. Споделя, че в работата си винаги се придържа към това правило. А бизнесът му настина става голям и проспериращ. След като прави бензиностанцията печеливша, я продава и се захваща с магазин за авточасти в Тексас. Стига до верига от 16 магазина, после продава и този бизнес и се мести в Калифорния. След това се занивама със строителство, а през 1987 г. става собственик на фабрика за производство на пластмаса. Започва с 80 работника и стига до 1050.
Експериментите са в кръвта на Любен Рабчев, но най-важното е, че при него всичко е обмислено и поставено на професионална основа. Както и новият му бизнес в русенското село Мечка.
Има още една тайна за щастливата му звезда и тя се нарича любов. В момента тя е към виното. Когато Рабчев се представя, не пропуска да отбележи, че името му Любен идва от любов.
Винопроизводството, с което той сега се занимава, е в кръвта му. Родът му и по бащина и по майчина линия е въртял този бизнес преди 9 септември 1944 г. в Бяла черква. В родното павликенско село 4 поколения преди него са правели вино и са търгували с него. Споделя, че той е петото поколение, шестото е дъщеря му, а седмото – неговите трима внуци, които също имат голям интерес към тайните в създаването на божествената напитка. Затова е нарекъл марката на своето вино и избата си „Седем поколения”.

Винопроизводството, с което Любен Рабчев сега се занимава, е в кръвта му.
Винопроизводството, с което Любен Рабчев сега се занимава, е в кръвта му.

Независимо от просперитета си зад океана Любен Рабчев остава силно привързан към България и затова решава, че може да пробва да създаде нещо и в родината си.
Тук е много красиво, а хората са добри в същността си, ако проявяват лошата си страна, то е защото към тях се отнасят лошо, убеден е той. Споделя, че много наши емигранти искат да се завърнат у дома, но все още не смеят. Аз, така да се каже, пробвам водата, смее се той.
Самият факт, че има големи планове за разширяване на туристическия комплекс край Мечка и Стълпище, вече подсказва неговия оптимизъм за България. От оптимизма му очевидно е заразена и американската му съпруга, която иска да стане български гражданин и затова е положила успешен изпит по български език в Русенския университет. Кой знае, скоро край него може да се завърти големият му внук, който от тази есен е студент в университета „Дейвис” в Калифорния.

Общо
„Седем поколения” – класни вина от природата край Мечка
Заглавие
„Седем поколения” – класни вина от природата край Мечка
Описание
Любов и честност са тайната на успеха, споделя бизнесменът от САЩ Любен Рабчев, собственик на винарната
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker