Новини

Siemens с изцяло нов 7 теслов ЯМР скенер с нов дизайн

Устройството има до 64 приемателни канала и технология за паралелно предаване

Siemens с изцяло нов 7 теслов ЯМР скенер с нов дизайн.
Siemens с изцяло нов 7 теслов ЯМР скенер с нов дизайн.

Новаторска ЯМР система за изследвания без аналог в света, произведена от Siemens, вече е готова за клинична употреба. „Изключително съм горд да представя новия ни 7-теслов скенер Magnetom Terra. Това е първият 7-теслов ЯМР скенер, изцяло проектиран и произведен от Siemens, който разполага със 7-теслов магнит с изцяло нов дизайн,“ – заяви д-р Бернд Онезорге, главен изпълнителен директор „Магнитен резонанс“ в направление Здравеопазване на Siemens. И допълни: „В момента Siemens е единствената компания, която е произвела самостоятелно цялостна ЯМР система с ултрамощно магнитно поле.“
Новият активно екраниран магнит на Magnetom Terra е най-лекият еднокорпусен 7-теслов магнит в света – 50% по-лек от предишните поколения, активно екранирани 7-теслови магнити. Той е резултат на многогодишен инженерен проект на Siemens Magnet Technologies в Оксфорд, стъпващ върху дългогодишния опит на екипа, добит при проектирането и производството на най-модерните 3-теслови магнити за клинична употреба. В резултат на това с новия Magnetom Terra инсталацията на 7-тесловата ЯМР система става много по-лесна и инсталирането й в клинична среда вече е възможно.
Magnetom Terra увеличава потенциала за използване на най-модерните изследователски възможности в бъдещи клинични приложения – за анатомично, функционално или метаболитно МР изобразяване. Това е възможно благодарение на специално проектираната 7-теслова технология, която предлага: технология за паралелно предаване на до 8 канала за избирателно намагнетизиране и по-добра хомогенност при трудно достъпни области от тялото като сърдечната и коремната област; до 64 приемателни канала, осигуряващи по-голяма плътност на бобините в зрителното поле, за да се постигнат по-високи коефициенти на ускорение, по-добро съотношение сигнал-шум, по-добра пространствена разделителна способност, както и по-добро покритие на съответните участъци от тялото – предмет на прегледа; най-новата софтуерна платформа на Siemens – Syngo MR E11, идентична с най-новите водещи 3-теслови ЯМР системи на Siemens като Magnetom Skyra и Magnetom Prisma.

Общо
Siemens с изцяло нов 7 теслов ЯМР скенер с нов дизайн
Заглавие
Siemens с изцяло нов 7 теслов ЯМР скенер с нов дизайн
Описание
Устройството има до 64 приемателни канала и технология за паралелно предаване
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker