Новини

Синдром на медиален тибиален стрес- проклятието на бегача

Винаги ли, след като бягате, усещате как пищялите ви пулсират и болят ? Всичко, което направихте, беше да избягате няколко стотин метра по алеята в парака, но по някакъв начин това доведе до стрес в пищялите ви. Синдромът на медиалния тибиален стрес се появява, когато съединителната тъкан, която прикрепва мускулите към пищялната кост, се възпали. Мускулите са преуморени. Болезненото усещане ще ви уведоми за проблем.

Има няколко обстоятелства, които могат да причинят възпалението. Обувките ви може да не са подходящи и трябва да бъдат сменени. Може да имате слаби глезени, основни мускули или ханш. Плоскостъпието може да бъде виновникът. Липсата на разтягане също може да причини това състояние. Повърхността, по която бягате, също трябва да се има предвид, защото рискът се увеличава по неравен терен, хълмове и бетон. Една продължителна почивка от упражненията и след това преходът обратно може да доведе до възпаление. Тази внезапна промяна е шок за тялото. В резултат на това мястото дори може да бъдат болезнено на допир.

През повечето време такива възпаления отшумяват сами. Това отнема време. Охлаждането също може да помогне за облекчаване на болката. Вземането на чаша, напълването й с вода и след това с помощта на горната открита повърхност да масажирате в областта на пищяла е ефективен механизъм за изстудяване и намаляване на болката. Разтриването на болезнената зона с бейзболна или друга твърда топка, ще ви облекчи. Това трябва да се повтаря няколко пъти на ден. Намалете възпалението, като вдигнете краката си, когато не трябва да вършите нещо. Ако имате плоско стъпало, тогава могат да се използват стелки или други ортопедични изделия. Хората се лекуват с различни темпове, обикновено вариращи от 3 до 6 месеца. Тъй като това е често срещано явление за активните хора, които въпреки проблема остават активни и не спират, обикновено удължават пълното си възстановяване.

Възпаленията на пищяла също са често срещани, когато човек просто започва програма за упражнения след дълъг период на бездействие, така че се препоръчва облекчаване на процеса спрямо големи разстояния. Да не се занимавате с тази дейност е важно, за да не се влоши допълнително проблемът и по този начин ще помогне на пищала да се възстанови по – бързо. Ако обичате да бягате засега опитайте да използвате колелото или плуването като алтернатива. Опитайте се да премахнете контакта с повърхности, които натоварват ставите и мускулите. Някои хора твърдят, че бягащите пътеки ги причиняват, докато други твърдят, че това е бетонът. Изберете си лекарството, но направете корекцията бързо.

Ако възпалението на пищяла продължава, това може да се превърне в стресова фрактура. Колкото повече километри натрупвате, толкова по-вероятно е да сте склонни към възпаление на пищяла. Тези, които са го имали, се страхуват от завръщането му, затова винаги разпознават какво го причинява и избягват тези ситуации. Болката в долната част на краката и прагът на болка са само предупредителни знаци. Възпалението на пищяла разпалва онази връзка любов – омраза с активността, но тялото ви е устойчиво и ще намери начин да се приспособи и адаптира въпреки досадните проблеми, които ще се опитат да ви попречат.

Превод

Общо
Синдром на медиален тибиален стрес- проклятието на бегача
Заглавие
Синдром на медиален тибиален стрес- проклятието на бегача
Описание
Намалете възпалението, като вдигнете краката си, когато не трябва да вършите нещо.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker