Новини

Сложна ендоскопска операция извършиха екипите на СБАЛАГ „МАЙЧИН ДОМ“ и ВМА

Операцията бе проведена съвместно от проф. д-р Иван Костов, д.м.н., негови асистенти и хирургичен екип на Военно-медицинска академия, воден от доц. д-р Ивелин Такоров

Преди броени часове приключи успешно изключително сложна онкологична ендоскопска операция за отстраняване на злокачествен тумор на матката с мултидисциплинарен подход в Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“. Хирургичната интервенция бе проведена изцяло ендоскопски (безкръвно) чрез робота Da Vinci, която се отличава с минимална загуба на кръв и травма за пациентката. Нещо повече, в този случай е използван и най-модерният съвременен метод за оценка на стадия на заболяването чрез инжектиране на имунофлуоресцентно багрило, което помага да се разкрият лимфните възли с метастази и разсейки. Това е върхова технология, която се използва във водещите световни гинекологични клиники.

Изпълнителният директор на СБАЛАГ “Майчин дом” проф. д-р Иван Костов изказва своята благодарност за активното сътрудничество и поднася поздравления на началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., по повод празника. Ръководството на СБАЛАГ “Майчин дом” честити 129-тата годишнина на Военномедицинска академия, като пожелава на своите колеги здраве, сили и борбеност за справяне в най-критичните ситуации с присъщия им професионализъм и самоотверженост.

Общо
Сложна ендоскопска операция извършиха екипите на СБАЛАГ „МАЙЧИН ДОМ“ и ВМА
Заглавие
Сложна ендоскопска операция извършиха екипите на СБАЛАГ „МАЙЧИН ДОМ“ и ВМА
Описание
Операцията бе проведена съвместно от проф. д-р Иван Костов, д.м.н., негови асистенти и хирургичен екип на Военно-медицинска академия, воден от доц. д-р Ивелин Такоров.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прочети още
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker