Новини

Стажанти взеха участие в доброволческа акция, посветена на пчелите

В цветния кът „BEEhappy” бяха засадени близо 4500 цветя

За поредна година се проведе доброволческа инициатива на Лятната стажантска програма на VIVACOM. Над 50 участника в програма се включиха в специална доброволческа акция, посветена на пчелите и стимулирането на тяхната популация. Инициативата е продължение на социално отговорната политика на компанията за подпомагане на обществото и във времена на социална дистанция.

Тази година акцията се проведе близо до езерото в Южен парк в град София, с подкрепата и съдействието на Дирекция „Зелена система“ към Столична община и Българска фондация Биоразнообразие.

Стажантите облагородиха 4 карета с обща площ 50 кв. м. като в тях засадиха любимите и така необходими на пчелите цветя, за да стимулират тяхната популация. Цветният кът самите те кръстиха „BEEhappy“ и в него засадиха 1200 теменужки, 1200 минзухара, и над 2000 парички.

По време на акцията, младежите научиха важни и интересни факти, както за живота на пчелите и влиянието им върху нашия живот, така и за цветята. А красивият цветен кът е в ползa не само на пчелите, но и на всички посетители на парка, защото внася ведро и цветно настроение със своята пъстрота.

Тази година се провежда 17-тото издание на Лятната стажантска програма на българския оператор. Програмата цели да привлече млади и способни хора, да им помогне да натрупат практически професионален опит и да ги приобщи към корпоративната среда. Една от инициативите по време на стажа е и доброволческата акция, част от политиката за корпоративна социална отговорност на компанията. Тя има за цел да помогне на младежите да придобият и чувство за отговорност към обществото и желание да допринасят лично за реализирането на значими каузи.

В Лятната стажантска програма на VIVACOM тази година се обучават над 60 стажанти от почти всички дирекции на компанията. Всеки от тях има индивидуален ментор, който го въвежда и подпомага в реалната работна среда. В продължение на три месеца стажантите придобиват практически умения в избраната от тях сфера, получават различни професионални обучения, а след края на програмата голяма част от тях имат възможност да продължат своето развитие в компанията.

Общо
Стажанти взеха участие в доброволческа акция, посветена на пчелите
Заглавие
Стажанти взеха участие в доброволческа акция, посветена на пчелите
Описание
В цветния кът „BEEhappy” бяха засадени близо 4500 цветя.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker