Новини

„Стара хартия за нова книга“ за трети път в Русе

Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика

За участниците в инициативата ще бъдат подготвени викторини и игри в духа на талисмана на кампанията Пърси Джаксън.
За трета поредна година Община Русе е домакин на националната екоинициатива “Стара хартия за нова книга”.

За трета поредна година Община Русе е домакин на националната екоинициатива “Стара хартия за нова книга”. На 17 септември на пл. Свобода между 10,00 и 14,00 ч. всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор както и подаръци от партньорите на кампанията. Организаторите от ЕКОПАК България АД и Книжен център Гринуич напомнят, че колкото повече стара хартия съберат децата, толкова повече дървета ще спасят от изсичане. Събитието се провежда с подкрепата на Община Русе и Регионалната библиотека „Любен Каравелов“.

За да има за всички достатъчно книги, всеки, който изпълни условието да донесе 5 кг стара хартия за рециклиране, ще може да получи само една книга, но не повече.
Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика изданието “Ти можеш да спасиш планетата”, предоставено от ЕКОПАК България АД. Така в рамките на празничния ден децата могат да получат максимален брой две книги независимо от количеството предадена хартия.
На 17 септември участниците в празника “Стара хартия за нова книга” ще могат да се насладят на постановката “Нахрани ме разделно” от Театъра на приказките – София. По време на празничната програма за настроението на присъстващите ще се погрижат още детски и тийнейджърски вокални групи и танцови състави от Общинския детски център за култура и изкуство, сред които Детска вокална група “Слънце”, Фолклорен танцов ансамбъл “Здравец”, Школата за народно пеене, Детско-юношенски фолклорен ансамбъл “Зорница” и Формация за модерен балет “Мираж”.


През целия ден децата ще могат да експериментират и да творят в разнообразни работилници и ателиета за приказки, фотография, стъклопис, грънчарство, физика и химия, декупаж, еко-ювелир и др.
За участниците в инициативата ще бъдат подготвени викторини и игри в духа на талисмана на кампанията Пърси Джаксън. Разбира се, епичното съревнование на знания ще им донесе допълнителни изненади. Ще бъдат обявени и победителите от специалното предизвикателство на организаторите в тазгодишното издание на “Стара хартия за нова книга” конкурса за кратък разказ “Стари герои в нови истории”, в който децата бяха провокирани да създадат оригинална авторска история с любим древногръцки персонаж, поставен в нова и необичайна ситуация.
Победителите ще бъдат оповестени на https://www.greenwich.bg/, както и на официалната facebook страница на “Стара хартия за нова книга”.
Русе е сред градовете отличници на кампанията. В предишните две издания на инициативата там са се включили повече от 3000 деца, които са предали 19 тона хартия и са получили над 4500 книги. Благодарение на предадената хартия децата от Русе, които са взели участие в детския празник, са спасили от изсичане 246 дървета.
Русе е третият град домакин, в който ще се проведе националната екоинициатива “Стара хартия за нова книга”. Кампанията вече посети Хасково на 9 септември, София на 10 септември, а ще бъде в Пловдив на 23 септември и Бургас на 24 септември.
Средствата от събраната стара хартия в Русе и в другите четири града ще бъдат използвани за публикуване на специалното издание на кампанията. Ти можеш да спасиш планетата, предварително осигурено от ЕКОПАК България АД. Нека заедно спасим природата и насърчим децата си да четат!

Общо
"Стара хартия за нова книга" за трети път в Русе
Заглавие
"Стара хартия за нова книга" за трети път в Русе
Описание
Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker