АкваСорсДеца и родителиНовини

Суперхрани и хранителни добавки за деца

Витамин D е известен като „витамина на слънчевата светлина“
Витамин D е известен като „витамина на слънчевата светлина“

В поредица от няколко статии, екипът на „Здраве да е” представя суперхрани и хранителни добавки, подходящи за прием от бебета и деца.

Имунната система на децата, а и на възрастните хора е подложена на постоянни атаки.  Вируси и бактерии се множат най-лесно през зимата в затворените помещения които обитаваме. В същото време точно в този период  храната ни е най-малко богата на витамини и минерали. Затова и по-често се разболяваме.

Ако обаче държим имунитета си нащрек, ще поддържаме добро здраве не само през зимата, но и през всички сезони на годината. Това може да бъде постигнато със суперхраните и хранителните добавки, които ни дават енергия и „събуждат” имунитета ни. Те са най-прекият път към отличното здраве. Можем да сме сигурни, че тялото ни получава от естествени източници всички важни хранителни вещества, от които се нуждае.

Стартирахме с активиране на собствения имунитет, за което може да ни помогне „Зелената енергия”. Запознахме ви с Колактив 3 – коластра от пасищно отглеждани крави, есенциалните мастни киселини и течната АФА – суперхрани и добавки, които помагат на децата и на нас самите да сме по-здрави. Сега ще ви разкажем за качествата на органичния витамин Д.

Органичен витамин Д – калций и слънце през зимата

органичен витамин Д
Органичен витамин Д

Витамин D е известен като „витамина на слънчевата светлина“. Съветите да намалим максимално излагането на слънчеви лъчи, за да сведем до минимум риска от увреждания на кожата, причинени от слънцето, допълнително усложняват получаването на достатъчно слънчева светлина за естественото производство на витамин D.

Той работи с калция в тялото като подпомага усвояването и използването му от организма.

Защо витамин D и калцият са толкова важни?

И двете помагат поддържането на нормални кости, зъби, както и на мускулната функция. В допълнение калцият допринася за нормализиране на енергийния метаболизъм, невротрансмисията, съсирването на кръвта и нормалното действие на храносмилателните ензими. В същото време витамин D подпомага нормалната функция на имунната система и участва в процеса на деление на клетките.

AquaSource вярва, че организмът винаги преработва по-добре естествено добитите храни, отколкото синтетичните продукти. Поради тази причина осигурява витамини и минерали от напълно натурални източници с минимална външна намеса или обработка.

Възможно най-добрия източник на витамин D са органичните гъби на прах, които осигуряват много чиста и силна форма на витамин D2. Те се отглеждат без пестициди и с минимална обработка, за да се осигури органично сертифициран прах, подходящ за вегетарианци и вегани.
Червените водорасли (sp.Lithothamnion) са рядък и уникален вид водорасли, известен като „перфектният природен източник на калций“, който се намира недалеч от бреговете на Ирландия.

Смята се, че до 50% от населението на света не получава достатъчни количества витамин D, но определени групи, които биха имали по-големи ползи са:

• бременни и кърмещи жени;
• бебета и малки деца под пет годишна възраст;
• хора над 65 годишна възраст;
• хора, които не се излагат на достатъчно слънчева светлина като такива, които покриват кожата си, когато излизат навън, или пък такива, които прекарват повече време в затворени пространства;
• хора с по-тъмен цвят на кожата.

Продуктите на „АкваСорс” могат да се приемат от всички хора за профилактика и поддържане на добро здраве, имунитет, постоянно висока жизненост и работоспособност. Подходящи са за вегетарианци и вегани. Гарантирано органични, напълно безвредни и нетоксични. Това е особено важно за бременните и децата, а и за всички, които искат да са здрави.

 

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker