Новини

Съвети, които ще ви помогнат да спрете преяждането

Фибрите ви помагат да се чувствате заситени за по-дълъг период от време и по-бързо

Преди да се научите как да спрете да преяждате, трябва да знаете кога вашето тялото ви казва, че трябва да ядете.
Всеки има инстинктивен страх да не остане гладен и това е добре. Лошо е, когато този страх води до преяждане, защото от това следват редица други проблеми.

Всеки има инстинктивен страх да не остане гладен и това е добре. Лошо е, когато този страх води до преяждане, защото от това следват редица други проблеми. Много хора не осъзнават, че преяждат, или просто не знаят как да спрат. За щастие има съвети, които може да използвате, за да спрете този порочен кръг и да започнете отново.

Ползвайте скала на глада
Много хора всъщност не знаят какво чувство е гладът. Преди да се научите как да спрете да преяждате, трябва да знаете кога вашето тялото ви казва, че трябва да ядете. Преди да сложите нещо в устатата си, трябва да вземете предвид скалата на глада, за да определите какво трябва или не трябва да ядете или дали изобщо имате нужда от храна..
Гладуването е навърха в скалата на глада и кара човек да усеща празнота в стомаха и къркорене. Често е придружено от замаяност и опънати нерви. Това е най-доброто време за засищане на глада, тъй като обикновено не рискувате да преядете.
Когато сте задоволени, няма да сте нито гладни, нито преяли. Обикновено ще се чувствате комфортно и ще можете да изчакате храната.
Когато сте с препълнен стомах, няма начин да не се усещате леко подути. Ако ядете, след като се чувствате пълни, храната няма да е толкова вкусна и няма да почувствате глад. Чувството на ситост е това, което се случва, когато преяждате и ще доведе до леки киселини в стомаха.


Ще се чувствате също така неудобно и ще ви бъде трудно да седите неподвижно.
Похапвайте фибри
Фибрите ви помагат да се чувствате заситени за по-дълъг период от време и по-бързо, защото на тялото му трябва време, за да смели погълнатата храна. Похапването на фибри през целия ден ще ви предпази от чувството на глад, когато не сте и ще ви помогне да се чувствате сити па-дълго, след като сте приключили с храненето. Трябва да се стремите да ядете около 25 грама фибри на ден и това трябва да ви помогне да спрете да преяждате.
Спрете, за да хапнете
Живеем във високоскоростен свят, където не винаги имате време да спрете и да се нахраните нормално. Това е една от най-честите причини хората да преяждат и трябва да сте наясно с това. Когато ядете по време на работа, е по-малко вероятно да забележите колко сте погълнали или дори какво сте сложили в устата си. Когато ядете стомахът изпраща сигнал до мозъка, когато е пълен, но вашият мозък не винаги може да приеме този сигнал, ако в това време вършите нещо друго. За да избегнете проблема с преяждането, трябва да отделите време на храненето си, да се отдалечите от други неща, които ви разсейват от него.

Общо
3 съвета, които ще ви помогнат да спрете преяждането
Заглавие
3 съвета, които ще ви помогнат да спрете преяждането
Описание
Фибрите ви помагат да се чувствате заситени за по-дълъг период от време и по-бързо.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker