ЛекариНовини

Съветите на д-р Папазова за шуслерова профилактика и лечение

Солите събуждат клетката за нов живот, нямат странични ефекти, изтъква известната холистична лекарка

ри Хашимото се препоръчват 3 различни разтвора.
Солите на д-р Шуслер са един елегантен и напълно безвреден начин за разлика от лекарствата, който възстановява електролитния баланс, казва д-р Папазова.

Ние сами сме отговорни за здравето си, няма защо да чакаме да се разболеем, а след това да очакваме от лекаря с едно хапче да ни оправи, казва доц. д-р Мария Папазова. Според известния здравен консултант на предаването „На кафе” ключът към доброто здраве е профилактиката и една съществена част от нея е да не допуснем хронифициране на стреса. А това може лесно да се избегне, ако се доверим на Шуслеровите соли.

Всеки стрес дехидратира клетките и ги свива, организмът започва да произвежда повече холестерол и „запечатва” клетката , за да спре обезводняването, а това нарушава електролитния баланс в клетката и междуклетъчното пространство. Целият организъм започва да страда.
Как можем да върнем клетките в нормално здраво състояние?
Процесите на клетъчно ниво, които описахме, неизменно водят до минерален дисбаланс, с него пък започват всички болести. Солите на д-р Шуслер са един елегантен и напълно безвреден начин за разлика от лекарствата, който възстановява електролитния баланс, казва д-р Папазова. И обяснява, че това е така, защото четирите минерала, които отговарят за електролитния баланс са: натрий, калий, калций и магнезий. А д-р Шуслер е описал 12 соли на тези минерали, които определят основните ритми на клетката и влияят на биохимичния баланс. Тези соли се усвояват лесно, тъй като като са разредени един милиард пъти и ние поемаме само енергията им, обяснява шуслеровият терапевт.
За да се предпазим от хроничен стрес, д-р Папазова препоръчва следната комбинация от соли: ШС №3 железен фосфат и ШС № 5 калиев фосфат сутрин по 2-3 таблетки , вечер същата доза ШС№7 магнезиев фосфат и ШС № 9 натриев фосфат. Обяснява, че комплексът подкрепя и възстановява енергийната хомеостаза, предотвратява острия имунен дефицит, действа благотворно върху психиката и цялостната обмяна на веществата. Общото между тези соли е фосфатът, а той носи слънце, жизнена сила. Комбинацията освен това е безвредна, докато антидепресантите са токсични и освен това блокират усвояването на вит. В12, отбелязва д-р Папазова.
Специално ШС № 5 влияе върху нервната система и познавателните способности, повишава концентрацията, паметта, издръжливостта, допълва терапевтката. В едно украинско училище бил направен експеримент – давали на учениците, които били много натоварени с високи изисквания, сол №5 в продължение на 3 месеца. Техните резултати рязко се покачили.
При панически атаки се приготвят два вида горещи разтвори: единият от ШС №5 и ШС №8 натриев хлорид, а другият от ШС №7 и ШС №11 силицея, от всяка сол по 3-4 таблетки. При пристъп тези разтвори се редуват, пият се на малки глътки.
Срещу депресия се разтварят в гореща вода по 2-3 таблетки от ШС №2 калциев фосфат и ШС №5 и се пият сутрин, а вечерта – при същото съотношение се разтварят ШС №6 калиев сулфат и ШС №11 силицея. Приемът е за продължителен период.
При хипертонична криза първите спешни мерки са: краката се потапят в гореща вода, в която са разтворени по 5 таблетки ШС №8 и ШС №10 натриев сулфат.
При хронична хипертония се приготвят отделни горещи разтвори от ШС №5, №7, №8 и №10, всяка по 2-3 таблетки. Приемат се с редуване, на често, на малки глътки. При високо кръвно д-р Папазова препоръча да се дъвчат листа от здравец.
При повишена киселинност и гастроезофагиален рефлукс трябва да се приема ШС №9 натриев фосфат, тъй като той алкализира стомашната среда. Затова не трябва да се приема сутрин.

Процесите на клетъчно ниво, които описахме, неизменно водят до минерален дисбаланс, с него пък започват всички болести.
Всеки стрес дехидратира клетките и ги свива, организмът започва да произвежда повече холестерол и „запечатва” клетката , за да спре обезводняването, а това нарушава електролитния баланс в клетката и междуклетъчното пространство.

При възпаление на лигавицата на стомаха и дванадесетопръстника се препоръчва следния комплекс: сутрин по 2-3 таблетки ШС №3 железен фосфат за засилване на имунитета, на обяд по 2-3 таблетки ШС №4 калиев хлорид и ШС № 6 калиев сулфат, която стимулира чернодробната функция и ускорява детоксикацията. Вечер се препоръчва ШС №7, която има болкоуспокояващо действие, а преди лягане – 2 таблетки ШС №11 за цялостно регулиране на обмяната на веществата.
При язва и синдром на раздразненото черво д-р Папазова препоръчва за активиране на процесите на регенерация ШС №2 и ШС №8. В този случай дозировката е индивидуална.
При автоимунни заболявания също има утвръдени комбинации от Шуслерови соли, подчертава д-р Папазова.
За лечение на артрит например трябва да се вземат по 2-3 таблетки дневно шуслерови соли № 1, №8, №9, №11.
При Хашимото се препоръчват 3 различни разтвора. За сутринта се разтварят в 250 мл топла вода 2 таблетки №12 калциев сулфат. За през деня се разтварят ШС №4 и ШС №5 във вода, а за вечерта – ШС №7 и №11.
При диабет тип 1 през деня се разтварят в 500 мл. вода по 2-3 таблетки ШС № 2, №4 и №5. Вечер в 300 мл. вода се разтваря по 2-3 таблетки ШС №7 и №11.
Д-р Папазова обяснява, че ШС № 3,№5 и №7 са отлично средство срещу окислителния стрес и субклетъчните възпаления.
За млада и красива кожа, при колагенози (автоимунни заболявания на съединителната тъкан) ШС №4 е изключително важна. Тя стимулира производството на колаген.
ШС №6 пък е най-важната чернодробна сол, а пък ШС №7 е за спокоен и здрав сън.
ШС №11 да се добавя към всички останали соли, защото регулира обмяната на веществата, съветва известната терапевтка.
За профилактика, без човек да има оплаквания, може да се приемат ежедневно всички соли на д-р Шуслер, като се редуват, допълва още д-р Папазова. Самата тя от години правела така и се чувствала в отлично здраве. Действително докторката изглежда отлично – и във фигура, и в лице.

Общо
Съветите на д-р Папазова за шуслерова профилактика и лечение
Заглавие
Съветите на д-р Папазова за шуслерова профилактика и лечение
Описание
Солите събуждат клетката за нов живот, нямат странични ефекти, изтъква известната холистична лекарка.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker