Новини

Тео Цветков ще преплува 26 български езера в подкрепа на фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“

Тео споделя, че още от малък мечтаел да помага на хората и да направи света по-добър

Целта на езерния маратон е набиране на средства за фондацията „Нана Гладуиш – Една от 8“.
„Езерата на България за Една от 8“ – това е мотото на най-новата благотворителна кауза на 24-годишния русенец Теодор Цветков.

„Езерата на България за Една от 8“ – това е мотото на най-новата благотворителна кауза на 24-годишния русенец Теодор Цветков. От 31 май 2019 г. започва преплуването на 26 български езера, за които е получено разрешение от МОСВ и общините. Целта на езерния маратон е набиране на средства за фондацията „Нана Гладуиш – Една от 8“. В съпричастността на младия мъж към чуждото страдание и желанието му да протегне ръка няма поза и желание за самоизтъкване, а само желание да бъде полезен. Тео споделя, че още от малък мечтаел да помага на хората и да направи света по-добър, а днес тази мечта се сбъдва.
През 2017 г. той стана популярен, като преплува езерото в Лесопарка в подкрепа на болното момиченце Мартина Танева. След това дойде и другата благородна инициатива – 10 км. плуване само с една ръка и 50 км. със завързани крака в същото езеро с цел да събере пари за реализиране на мечтата на фондация „Александър Русев“ – изграждане на водно-рехабилитационен център за деца с увреждания. Тъй като това е скъпа инвестиция, вече втора година Теодор продължава да мотивира хората да отворят сърцата си за тази благородна инициативна.
Преди няколко дни Теодор и неговият брат Валентин, който от самото начало е плътно до него и го подкрепя, обявиха, че началото на маратона ще започне от Нановско блато ( Голяма Бресница) и Карлиево езеро (Карлиево), а ще завърши на 22 юни 2019 г. с преплуване на езерото в Лесопарка, край русенското село Николово. На 1 юни столичани ще имат възможност да наблюдават плуването на Тео и да подкрепят каузата му на езерата в кварталите Чепинци и Челопече. Целият график може да се види на създадената за целта фейсбук страница „Езерата на България за Една от 8“, както и на сайта на фондацията – https://ednaot8.bg/ако-искаш-да-помогнеш/.. Там може да бъде намерена и банковата сметка, по която желаещите могат да даряват средства. Дарения ще могат да се правят и чрез Pay Pal. Конкретните часове на плуването инициаторите ще обявяват допълнително на фейсбук страницата „Езерата на България за Една от 8“.
Теодор споделя, че най-дългото разстояние, което ще преплува наведнъж, е 20 километра – Белославско и Варненско езера. При тренировки в басейн тази дължина е вземал за 6 часа, но в реална среда може и да му е нужно повече време. Друго предизвикателство за плувеца ще бъде студената вода, например в езерата край Смолян. Той обаче е снабден неупренов костюм. С цел безопасност ще има и медицински екипи.
Този път инициативата на Тео е свързана и с още една идея, а тя е да създаде енциклопедия за езерата в България. За него няма невъзможни неща, щом човек е мотивиран, а той е такъв. Движи го любовта към плуването, природата и ясното съзнание, че ние, българите, малко познаваме нашите природни богатства и красоти. „Чрез енциклопедията целим да запознаем читателя с красивите езера на България и да го приканим да опазва това богатство“, коментира Теодор. Той и брат му са наясно, че от събирането на информационен и снимков материал до издаването има много път, но те разчитат и на подкрепата на всички онези, които имат отношение към тези природни забележителности. Споделят, че се надяват издателство и книжарница да им подадат ръка, а приходите от продажбата на енциклопедията отново смятат да дарят на „Една от 8“, защото разбират, че битката на жените с рака на гърдата е ежедневна и заслужава да бъде подкрепена.
За реализиране на благотворителното събитие „Езерата на България за Една от 8“ Тедор и брат му Валентин разчитат на спонсори, на които те сърдечно благодарят.

Общо
Тео Цветков ще преплува 26 български езера в подкрепа на фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“
Заглавие
Тео Цветков ще преплува 26 български езера в подкрепа на фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“
Описание
Тео споделя, че още от малък мечтаел да помага на хората и да направи света по-добър.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker