Новини

Тереза Маринова и приятели канят деца на лекоатлетически празник

Тази година турнирът подкрепя кампанията „София –Европейска столица на спорта 2018“

Децата имат възможност да се забавляват заедно със своите връстници и родители и да се срещнат с едни от най-големите имена в леката атлетика на България.
Деветата атлетическа надпревара за деца от 6 до 13 години „ Тереза Маринова и приятели“ ще се проведе на 3 юни 2018 г. (неделя) от 10.00 часа в София на стадиона на Националната спортна академия.

Деветата атлетическа надпревара за деца от 6 до 13 години „Тереза Маринова и приятели“ ще се проведе на 3 юни 2018 г. (неделя) от 10.00 часа в София на стадиона на Националната спортна академия. Събитието има за цел да стимулира двигателната активност на децата, като част от здравословния начин на живот. Освен това то ще се реализира в подкрепа на кампанията „София – Европейска столица на спорта 2018“.

До момента над 4200 деца са взели участие в спортния празник, заедно с техните семейства и приятели. Организират се лекоатлетически надпревари в 6 дисциплини в няколко категории за всяка възрастова група с много награди – купи, медали и грамоти. Децата имат възможност да се забавляват заедно със своите връстници и родители и да се срещнат с едни от най-големите имена в леката атлетика на България.
Спортният празник мотивира малчуганите и предизвиква техния интерес към леката атлетика. Събитието е един прекрасен начин децата да се върнат на стадиона и спортната площадка. Всяко година то привлича все по-голям брой участници. През 2017 –а в него взеха участие над 500 деца. На турнира децата имат възможност да покажат таланта си и от тук нататък да започнат да развиват спортния си потенциал. А нашата олимпийска шампионка на троен скок от Сидни 2000 г. Тереза Маринова е голямо вдъхновение на малките спортисти. Самата тя започва тайно от баща си да спортува и много скоро започва да жъне успехи. След като прекратява активната си спортна кариера, тя започва да преподава в Националната спортна акедемия. Прави и своя детска школа по лека атлетика.

Общо
Тереза Маринова и приятели канят деца на лекоатлетически празник
Заглавие
Тереза Маринова и приятели канят деца на лекоатлетически празник
Описание
Тази година турнирът подкрепя кампанията „София –Европейска столица на спорта 2018“.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker