Деца и родителиНовини

Предимствата да живееш на село

За децата думичката село е синоним на свобода
За децата думичката село е синоним на свобода

Реших да пиша на тази тема, защото обичам да прекарвам лятната ваканция на село. Там животът е толкова спокоен и безгрижен. Сред природата си, почиваш си, разведряваш се и правиш любимите си неща в китното селце. Това ми харесва най-много.

Там няма заводи и въздухът е по-чист отколкото в града. На село мога да си засадя овошки, а в града нямам тази възможност. Аз имам куче Бъди, което живее на село, защото в апартамента ни няма място къде да си играе. Само на 6 месеца е и е много палав. Много го обичам и когато си ходим на село, винаги първо при него отивам. Леля ми го подари. В тяхното село някой го е изхвърлил на улицата. Тя е много сърдечна жена и го е прибрала. Донесла го е при баба и дядо, тъй като техните две кучета починаха от старост наскоро.

Когато съм на село се чувствам по-свободна. Братовчедка ми живее на 2 км. от нашето село, и често идва да си играем, даже понякога остава да спи там. Най-често си играем на воля, гоним се из двора и помагаме на баба и дядо. Също така понякога ходим на работа с баба с здравната селска служба и там със стари документи, които са непотребни си представяме, че сме докторки. Не се усеща кога минава времето. На село, освен че си почивам и играя с братовчедката, обичам да помагам в градината и с отглеждането на животните.

Селото е най-подходящо място за почивка или творене.

Полина Иванова, 11 години

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker