Новини

Безплатното Училище за родители в болница „Пълмед“ с нова програма

Първата лекция е посветена на психоемоционалното състояние на бъдещите майки

Най-модерното частно здравно заведение в Пловдив МБАЛ „Пълмед“ и нейното безплатно Училище за родители.
Най-модерното частно здравно заведение в Пловдив МБАЛ „Пълмед“ и нейното безплатно Училище за родители.

Най-модерното частно здравно заведение в Пловдив МБАЛ „Пълмед“ продължава безплатното си Училище за родители.
Новата програма стартира на 27-ми ноември, а бъдещите майки ще могат да се запознаят с всички по-важни аспекти от бременността, раждането и появата на новороденото от специалистите на лечебното заведение всеки четвъртък от 17:30ч. в конферентната зала на ет.7 в блок А на МБАЛ „Пълмед“.
Завеждащият отделението по АГ  д-р Спас Патишанов коментира, че инициативата е част от усилията на екипа на отделението и болницата да подготвят бъдещите родители за най-важните моменти от бременността и отглеждането на новороденото.
„Изключително радостен съм, че инициативата ни се радва на толкова голяма популярност. Акцент в новата ни програма ще бъдат демонстрационните ни лекции с практическа насоченост за това как бъдещите родители да сменят памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, за къпане и масажиране. По този начин се надявам, че ще им бъдем още по-полезни“, допълва акушер-гинекологът.

Какви са предимствата и недостатъци на различните видове упойки по време на раждането?
Какви са предимствата и недостатъци на различните видове упойки по време на раждането?

Първата лекция в Училището за родители на „Пълмед“ ще бъде посветена на темата за психоемоционалното състояние на майката по време на бременността, пренаталната диагностика, съветите за правилно хранене, спорт и балансиран начин на живот през 9-те месеца. Бъдещите майки ще могат да я коментират със завеждащ АГ отделението д-р Спас Патишанов. Какви са предимствата и недостатъци на различните видове упойки по време на раждането ще коментира анестезиологът д-р Димитър Димитров на 4-ти декември. Лекцията на 11-ти декември ще бъде посветена на въпроса, който най-много вълнува бъдещите майки – “Как да родим- нормално или секцио?“. Дамите ще могат да обсъдят темата със завеждащия АГ отделението д-р Спас Патишанов и АГ специалистът д-р Горан Радински. Актуалната тема за извличането и съхранението на стволовите клетки в лекция на 18-ти декември ще коментира гост – лектор от тъканна банка „Cells 4 life “. Програмата на Училището за родители ще продължи и през 2015 г. с темата за първите грижи за новороденото и неговата кожа. В демонстрационната лекция, която ще се проведе на 8-ми януари, неонатологът д-р Мирослав Вълчев ще покаже и всичко по-важно по темата на бъдещите майки. След него с полезни практични съвети ще се включат и акушерки от АГ отделението на болницата, с помощта на които бъдещите родители ще сменят памперси, ще се учат какви са правилните позиции за кърмене, оригване, къпане и масажиране на бебето.
Темата за първите задължителни ваксини в имунизационния календар на новороденото, която ще се проведе на 15-ти януари, както и какви са правилните стъпки при кърменето и захранването на бебето на 22-ри януари ще коментира отново неонатологът д-р Вълчев.
Гост-лекторът д-р Светлана Тусчиева ще обсъди с бъдещите майки темата чрез какви диетични мерки могат да се преодолеят леките храносмилателни проблеми като колики, регургитации, запек в своята лекция на 29-ти януари.
Предпоследната тема от цикъла лекции ще бъде посветена на най-честите здравословни проблеми през първата година. За тях бременните ще могат да разговарят с неонатолога д-р Константин Колишев на 5-ти февруари. Втората сесия от лекции в безплатното Училище за родителите на МБАЛ „Пълмед“ ще завърши на 12-ти февруари с лекция, посветена на темата за физиологията и психологията на новороденото, която ще бъде водена от д-р Колишев.

Общо
Безплатното Училище за родители в болница „Пълмед“ в Пловдив с нова програма
Заглавие
Безплатното Училище за родители в болница „Пълмед“ в Пловдив с нова програма
Описание
Първата лекция е посветена на психоемоционалното сътояние на бъдещите майки
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker