Новини

Ръководството на русенската болница застава зад д-р Москов

Ръководството на русенската болница застава зад министър Москов
Ръководството на русенската болница застава зад министър Москов

Екипът на русенската болница разпрати днес отворено писмо, с което изразява подкрепата си за министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. Бордът на директорите на МБАЛ- Русе е категоричен, че застава зад д-р Москов в решението му да остане на поста си като министър на здравеопазването.
„Вече 14 години състоянието на българското здравеопазване е сложно преплетено кълбо от проблеми. Настояваме д-р Петър Москов да продължи започнатото, тъй като здравната система се нуждае от стабилност, постоянство и политическа воля. Всяка следваща смяна на министър би могла да спре реформата, което ще рефлектира върху пациентите“, категорични са от борда на директорите.
„Ние знаем, че д-р Петър Москов е единственият министър на здравеопазването, който в последните години продължи започнатата реформа в сектора и имаше смелостта и силата да осъществи промените там.
Призванието на лекаря е да поставя на първо място здравето и живота на пациентите си. Това е отговорност и дълг, който всеки от нас е поел чрез личния си избор да работи в най- хуманната професия. Тази мисия стои над всички политически обвързаности и над личните интереси.
Ние знаем, че изборът, който направи д-р Петър Москов, е избор в името на хората!“, казват още в декларацията си русенските лекари.
Както е известно, през последните дни Демократи за силна България (ДСБ) обявиха, че излизат в опозиция, но представителят на партията във властта Петър Москов остава на министерския си пост. Той се оттегля като зам.-председател на ДСБ, но изрично подчерта, че остава член на партията. Това решение беше взето от ръководството на формацията на заседанието, продължило 5 часа в Поморие.

Общо
Ръководството на русенската болница застава зад министър Москов
Заглавие
Ръководството на русенската болница застава зад министър Москов
Описание
Екипът на русенската болница разпрати днес отворено писмо, с което изразява подкрепата си за министърът на здравеопазването д-р Петър Москов.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker