Новини

“Софарма 2015” събира най-добрите стрелци на България

“Софарма” АД ще направи състезанието ежегодно и с постоянен акцент върху развитието на подрастващите

Победителите в стрелбата с пистолет ще бъдат определени във вторник, 3 ноември, а най-добрите стрелци с пушка – в сряда.
Победителите в стрелбата с пистолет ще бъдат определени във вторник, 3 ноември, а най-добрите стрелци с пушка – в сряда.

Най-добрите български състезатели по спортна стрелба с пневматично оръжие ще премелят сили в първото издание на турнира “Софарма” между 2 и 4 ноември на стрелковия комплекс “Гео Милев” в София. Надпреварата се организира съвместно от фармацевтичната компания “Софарма” АД и стрелкови клуб “Левски-Софарма” и освен топстрелците с пистолет и пушка при мъжете и жените, ще бъде даден шанс за изява и на талантите при юношите и девойките.
Програмата на “Софарма 2015” е разделена в два състезателни дни, като получените резултати ще важат за покриване на нормативи за участие в Европейско първенство. Победителите в стрелбата с пистолет ще бъдат определени във вторник, 3 ноември, а най-добрите стрелци с пушка – в сряда. Първият ден от турнира е предвиден за техническа конференция и свободни тренировки.
Плановете на “Софарма” АД са турнирът да бъде ежегоден и с постоянен акцент върху развитието на подрастващите. Неслучайно и наградите за призьорите на “Софарма 2015” при юношите и девойките са осигуряване на участие в предстоящия през ноември турнир в Нитра, Словакия.
“Искаме младите надежди на този спорт у нас да застават рамо до рамо с много настоящи шампиони и да дават най-доброто от себе си, а след това да показват своя талант и умения в чужбина”, казват от компанията, чието партньорство със спортната стрелба започва през 2010 г. със създаването на стрелкови клуб “Левски-Софарма”.
На 2 ноември ще се проведе и демонстрационното състезание за медии „Не-Димящи дула“ с подкрепата на Tabex, където ще се включат двете ни най-добри стрелкини Мария Гроздева и Антоанета Бонева.
Състезанието ще събере много настоящи и бъдещи шампиони в стрелбата. Журналистите, които се включат в демонстрационната надпревара за медии “Не-Димящи дула” с подкрепата на Tabex пък ще покажят, че няма невъзможни неща. Отказването от цигарите е една трудна, но достижима цел, която може да бъде отстреляна с общи усилия.

За Софарма АД:
Със своята над 80-годишна история, днес „Софарма” АД е символ на българския успех. Компанията е наследник на създадената през 1933 година от българското аптекарското съсловие стопанска организация „Българско аптекарско кооперативно дружество”. „Софарма” има повече от 210 продукта в своето портфолио и е работодател на близо 2000 служители.

Общо
“Софарма 2015” събира най-добрите стрелци на България
Заглавие
“Софарма 2015” събира най-добрите стрелци на България
Описание
“Софарма” АД ще направи състезанието ежегодно и с постоянен акцент върху развитието на подрастващите.
Автор

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker