Новини

Терапия с коне ще помага на деца и младежи

Наши треньори ще трупат опит от швейцарците

Асистирана терапия с коне в Русе ще помага на деца и младежи с увреждания.
Асистирана терапия с коне в Русе ще помага на деца и младежи с увреждания.

Асистирана терапия с коне в Русе ще помага на деца и младежи с увреждания да подобрят физическото си и психическо състояние. Това ще се случи благодарение на финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Чрез нея Клубът по конен спорт и коневъдство с председател Георги Георгиев в партньорство с Швейцарската асоциация по терапия с коне от град Берн ще обучи своите треньори да прилагат тази терапия професионално.
В последните години в България се правят опити за социална и медицинска рехабилитация с помощта на коне, но те не са достатъчно адекватни като методика. Липсват обучени специалисти и поради тази причина потребителите не получават качествена услуга, а това може да застраши здравето на хората, посочват от русенския клуб. Затова неговите треньори ще изучат дълогогодишния швейцарски опит. В Швейцария, Германия, Австрия, Канада и САЩ отдавна се практикува асистираната терапия с помощта на това благородно животно, но този модел е иновативен за нашата страна.
Обучението ще продължи 12 месеца и ще завърши със сертифициране на обучените треньори. След приключване на проекта Клубът по конен спорт и коневъдство ще бъде първият, който ще предлага услугата по терапия с помощта на коне на професионално ниво.
Проектът е насочен към социализиране и интегриране в обществото на деца с увреждания. Той ще им даде шанс не само да се чувстват физически по-добре, но и да се включат в обществения живот.
Партньорската швейцарска асоциация е с над 15 години история, опит и традиции в областта на терапията с коне. В нея членуват над 180 клуба по конен спорт. Президентът на асоциацията Луц Сози и вицепрезидентът и директор на обучителния център Катрин Чърки в момента са на работна визита в Русе. Целта на визитата е да се изяснят подробностите във връзка с планираните обучения и да се направи фина настройка на програмата за обучение съобразно ресурсите на българския партньор и региона.

Общо
Терапия с коне ще помага на деца и младежи
Заглавие
Терапия с коне ще помага на деца и младежи
Описание
Наши треньори ще трупат опит от швейцарците
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker