МедицинатаНовини

Трансплантирани пациенти и инвалиди показват спортен дух

На игрите в Сливен ще се селектира нашия отбор за Европейското

Трансплантирани ще участват във втория национален пациентски спортен фестивал "Играй с мен".
Трансплантирани пациенти ще участват във втория национален пациентски спортен фестивал „Играй с мен“.

Вторият национален пациентски спортен фестивал „Играй с мен” ще се състои на 28 и 29 април 2014 г. в зала „София” в Борисовата градина. В него ще участват трансплантирани пациенти , онкоболни, хора със сърдечни заболявания, слепи, инвалидизирани и страдащи от зависимости, но със спортен дух и воля за живот.
Игрите се организират от пациентски организации и спортни федерации. Участниците ще се състезават по бадминтон, тенис на маса, шахмат и дартс.
Малко след фестивала в София, от 30 май до 1 юни, Сливен ще бъде домакин на Шестите национални игри за трансплантирани и диализирани. За първи път те ще бъдат проведени извън столицата.
Градът на стоте войводи е на първо място в страната по брой донори за 2013-а. Трима донори от Сливен спасиха живота на девет пациенти от листата на чакащите. В града е създаден и работи първият в страната Обществен съвет в подкрепа на донорството, там 70 души са на хемодиализа.
Организатори на игрите са Община Сливен, Обществен съвет за подкрепа на донорството, Българският съюз на трансплантираните и Изпълнителната агенция по трансплантация. И в Сливен състезателите ще се конкурират в същите видове спорт като в надпреварата в столицата – бадминтон, тенис на маса, шахмат и дартс. По време на тези ще бъде селектиран отборът, който ще представи България на Европейските игри за трансплантирани и диализирани през август в Краков, Полша.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker