НовиниХранене и спорт

Трима русенски щангисти представят България на Европейското първенство за младежи във Финландия

Трима русенски щангисти са включени в състава  за Европейското първенство за младежи по вдигане на тежести, което ще започва в края на тази седмица във Финландия.  Първенството е за тежкоатлети до 20 и 23 години и ще се проведе в столицата на Лапландия, близо до Северния полярен кръг.

В състава, избран от старши треньорът на националния тим Иван Иванов, попаднаха двамата европейски шампиони при мъжете и жените от първенството през април в Москва – Надежда Мей Нгуен, която ще се състезава в категория до 49 килограма в групата до 23 години и Ангел Русев, който ще се състезава в групата до 20 години в категория до 61 килограма. Към тях ще се присъедини и дебютантът Денис Данев, който ще се състезава в категория до 55 килограма в групата на юношите до 20 години. И тримата щангисти са състезатели на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе и се подготвят от треньорите Кръстина и Радослав Атанасови.

Първенството във Финландия започва на 24 септември и ще продължи до 4 октомври. В групата на треньорите е и Радослав Атанасов, който ще извежда на подиума русенските щангисти, които ще се представят на 25 септември, но в различни часове.

На последното Европейско първенство за младежи в Букурещ преди две години България спечели 17 медала. Тогава Ангел Русев се окичи с европейска титла, а Стилян Гроздев стана вицеевропейски шампион.

Общо
Трима русенски щангисти представят България на Европейското първенство за младежи във Финландия
Заглавие
Трима русенски щангисти представят България на Европейското първенство за младежи във Финландия
Описание
На последното Европейско първенство за младежи в Букурещ преди две години България спечели 17 медала.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker