Новини

Два пъти по-малко магнезий в храната ни по данни на СЗО

Всяко известно заболяване е свързано с недостиг на магнезий

Магнизият и тялото ни.
Недостигът на магнезий се диагностицира трудно, защото не може да бъде открит чрез кръвно изследване.

Според Световната Здравна Организация милиони страдат всеки ден от магнезиев дефицит без дори да го осъзнават, показва проучване на китайската компания TIENS.
Недостигът на магнезий се диагностицира трудно, защото не може да бъде открит чрез кръвно изследване. По-малко от 1% от целия магнезий в нашето тяло се съдържа в кръвта, което прави изследването неточно. Само някои специализирани лаборатории проверяват червените кръвни клетки (еритроцити) за наличност на магнезий и този тест е доста по-точен, но рядко прилаган. Поради тази причина всеки един от нас трябва да следи за признаци и симптоми на дефицит. Ранните признаци за недостиг на магнезий включват умора, виене на свят, немощност, загуба на апетит и главоболие.
Проблемът е, че храната ни обеднява на минерала с годините и основната причина е високата консумация на рафинирани храни. Например – при избелването на брашното се губят 96% от магнезия, а при полирането на ориза 83%. Изследване показва, че ако през 1909г. сме приемали средно 404 мг. на ден, сега стойността е намаляла до едва 250 мг. или близо два пъти.
Магнезият е необходим през целия ни жизнен цикъл и съответно необходим на всички възрастови групи. Американският институт по медицина препоръчва за възрастни над 18 години 350 мг. дневен прием на магнезий. Според много здравни специалисти необходимата доза е дори по-висока: за мъже – 420 мг. дневно, а за жени –360 мг. Тези дози са относителни и са препоръчителни за нормално активен индивид, който има среднодневен прием на храна в размер на 2000 ккал.
Малко хора са наясно каква огромна роля играе магнезият в телата ни. Той е най-важният минерал в организма – участва в повече от 300 биохимични реакции и присъства във всеки орган на човешкото тяло. По-важен е от калция, калия и натрия, тъй като регулира всички тях.
В човешкия организъм се съдържат между 24 и 30 грама магнезий. Около 60% от общото му съдържание се намира в костите, 35% в скелетната и сърдечната мускулатура, а останалата част – в мозъка, черния дроб, и бъбреците, както и в еритроцитите.
За TIENS
През 1997 г. китайската компания Tiens Group стартира на международния пазар и от тогава се е превръща в глобална компания с бизнес в множество сектори, включително биотехнологии, здравен мениджмънт, хотелиерски бизнес и туризъм, образование и обучение, интернет търговия, финансиране и инвестиции, недвижими имоти, като по този начин обединява производствен, търговски и финансов капитал.
На българския пазар TIENS навлиза през 2003г. с отриването на офиса на TIENS в България. А през 2015 г. изпраща българи в Ница на най-големия тим-билдинг в света белязал и рекорд на Гинес.
В научноизследователския център на TIENS работят местни и чуждестранни учени и експерти със забележителни постижения в биологичните науки, западната и китайската медицина, нутрициологията и свързани с тях области. Същевременно TIENS разработва нови продукти в сътрудничество с Китайската академия на науките, с университети и научноизследователски институти. Новите продукти са с уникални формули, използват се най-новите научни постижения и производствени технологии.
Международна организация, в която работят над 1000 души специализиран персонал и мениджъри в световен мащаб. Със своята дейност, разпростираща се в над 190 страни Tiens Group създава клонове в 110 страни и региони, в допълнение към формирането на стратегически партньорства с най-добрите предприятия в много страни.
Tiens Group получи Сертификат от Руската академия по космонавтика – „Най-добър продукт за грижа за здравето при космически полети“, присъден след продължително проучване от страна на Академията.

Общо
Два пъти по-малко магнезий в храната ни по данни на СЗО
Заглавие
Два пъти по-малко магнезий в храната ни по данни на СЗО
Описание
Всяко известно заболяване е свързано с недостиг на магнезий.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker