Новини

УМБАЛ Канев набира желаещи да се запишат в нов курс за парамедици

Център за професионално обучение (ЦПО) към Университетска болница „Канев“ набира желаещи да запишат нов курс за специалност „Транспортиране на пострадали и болни хора, оказване на първа помощ и асистиране в спешни отделения“ – трета степен на професионална квалификация на професията „Парамедик“.

Оказването на спешна помощ на пациенти в спешно състояние изисква висока степен на отговорност и благонадеждност.
Парамедикът осъществява дейности по оказване на първа помощ, свързани с първоначална оценка и поддържане на основните жизнени функции и с осигуряване на специализиран транспорт до лечебно заведение.

Курсът е с продължителност 960ч., като са предвидени часове по теория и практика. Преподаватели са служители на УМБАЛ „Канев“, с дългогодишна практика и опит с образователно-квалификационна степен в направления „Медицина“ и „Здравни грижи“. База за обучение на теоритичните занятия е конферентната зала на лечебното заведение, а практическите занятия се провеждат в отделенията на болницата. Обучението завършва с полагането на два изпита по теория и практика и издаване на съответния законоустановен документ, съобразен с законодателството на Република България.

Изисквания към кандидатите: Завършено средно образование или придобито право за явяване на държавни зрелостни изпити, както и свидетелство за правоуправление на МПС (категория B).

Срокът за обучение е приблизително 1 година, като са предвидени часове по практика и теория. Графикът за провеждане на занятията е съобразен с курсистите, за да е удобно да посещават редовно лекциите и упражненията си, без това да влияе на останалите им лични и професионални ангажименти. 

Парамедикът осъществява дейности по оказване на първа помощ, свързани с първоначална оценка и поддържане на основните жизнени функции и с осигуряване на специализиран транспорт до лечебно заведение. Оказването на спешна помощ на пациенти в спешно състояние изисква висока степен на отговорност и благонадеждност.

Към лечебното заведение има лицензиран Център за професионално обучение от 2016г.

На 24 януари 2019г. се дипломира първия курс от 10 обучени парамедици. През месец март 2020г. се очаква 12-те курсисти, които се обучават в момента да се дипломират успешно.

Желаещите да се запишат или да получат повече информация могат да го направят всеки делничен ден между 08:00 и 16:00ч.:

Снежана Иванова

📱: 0879 007 627

📧 : snezhana.ivanova@hospitalruse.org

🌐: http://www.umbal.ruse.bg/centar-za-profesionalno-obuchenie.html

Краен срок за записване: 31.01.2020г.

Общо
УМБАЛ Канев набира желаещи да се запишат в нов курс за парамедици
Заглавие
УМБАЛ Канев набира желаещи да се запишат в нов курс за парамедици
Описание
Курсът е с продължителност 960ч., като са предвидени часове по теория и практика.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker