Новини

УМБАЛ – Русе ще обучава парамедици от следващия месец

Крайният срок за записване е 20 септември

Курсът е с продължителност 960ч., като са предвидени часове по практика и теория.
След месец УМБАЛ-Русе стартира курс за парамедици, трета степен.

След месец УМБАЛ-Русе стартира курс за парамедици, трета степен.
Към лечебното заведение има създаден лицензиран Център за професионално обучение (ЦПО) с предмет на дейност извършване и удостоверяване на професионално обучение. Курсът е с продължителност 960ч., като са предвидени часове по практика и теория. Преподаватели са служители на УМБАЛ-Русе, с дългогодишна практика и опит. Обучението завършва с полагането на изпит и издаване на съответния законоустановен документ, съобразен с законодателството на РБ. Изисквания към кандидатите: Завършено средно образование или придобито право за явяване на държавни зрелостни изпити, както и свидетелство за правоуправление на МПС (категория B).
Парамедикът осъществява дейности по оказване на първа помощ, свързани с първоначална оценка и поддържане на основните жизнени функции и с осигуряване на специализиран транспорт до лечебно заведение. Оказването на спешна помощ на пациенти в спешно състояние изисква висока степен на отговорност и благонадеждност.
Основната задача на спешната помощ е оказване на незабавна помощ при внезапно възникнала промяна в здравословното състояние на възрастни и деца и е насочена към предотвратяване на смърт, тежки или необратими морфологични и функционални увреждания на жизнено важни органи и системи, както и усложнения при родилки, застрашаващи здравето и живота на майката или плода. Парамедикът осъществява дейности по оказване на спешна помощ, свързани с първоначална оценка и поддържане на основните жизнени функции и осигуряване на специализиран транспорт до лечебно заведение. Парамедикът работи самостоятелно /когато екипът е съставен само от парамедици/ или съвместно с медицински специалисти /лекари и специалисти по здравни грижи/, в зависимост от характера на поставената му задача и вида на спешния екип.
Краен срок за записване за участие в курса – 20 септември.

Общо
УМБАЛ - Русе ще обучава парамедици от следващия месец
Заглавие
УМБАЛ - Русе ще обучава парамедици от следващия месец
Описание
Крайният срок за записване е 20 септември.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker