Новини

В СБАЛАГ „Майчин дом” започва работа пункт за ваксинация срещу COVID-19

От днес в 10:00 часа в СБАЛАГ “Майчин дом” започва работа пункт за ваксинация срещу COVID-19 за граждани. Ваксинационният пункт е отворен за  всички, които искат да се имунизират с препарата на Oxford/AstraZeneca, всеки работен ден между 09:00 и 14:00 часа от понеделник до петък.

Пунктът се намира в каб. 224, ет. 2 на Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” на ул. “Здраве” № 2 (вход откъм Медицински център „Майчин дом“). За ваксинация желаещите могат да се записват предварително на телефон 0886 333 025. Необходимият документ, който трябва да носят гражданите, е лична карта, като на място трябва да се попълни и бланка за информирано съгласие. Важно уточнение е, че хронично болните трябва да носят със себе си и епикриза.

Новооткритият пункт е част от разкриването на временни имунизационни пунктове в лечебни заведения и регионални здравни инспекции в цялата страна. То беше определено със заповед на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов в началото на седмицата.  Ваксинацията в пункта на СБАЛАГ “Майчин дом” на този етап ще покрие всички групи от желаещи, попадащи в петте фази на националния план за ваксинация срещу COVID-19. 

Общо
В СБАЛАГ "Майчин дом” започва работа пункт за ваксинация срещу COVID-19
Заглавие
В СБАЛАГ "Майчин дом” започва работа пункт за ваксинация срещу COVID-19
Описание
Новооткритият пункт е част от разкриването на временни имунизационни пунктове в лечебни заведения и регионални здравни инспекции в цялата страна.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker