Новини

Ретро автомобили и мотоциклети превземат Русе

Парад на ретро автомобили
Парад на ретро автомобили

На 14 май, за втора поредна година Русе ще бъде домакин на Парад на ретро автомобили.

Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов и се организира от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ в рамките на Уикенд туризъм. Генерален спонсор на проявата е „Монтюпе” ЕООД. Парадът се реализира и с подкрепата на Община Русе, ОП „Русе арт”, СЗ „КООРС”, ОП „Комунални дейности”, ОДМВР – Русе и фирмите „Автосервиз АБ Карс”,”Хоби кар”, Рекламна къща „Братя Пасеви” ООД, „Кауфланд”-Русе.
Участие в тазгодишното издание до момента са заявили 35 автомобили и мотоциклети от Русе, Варна, Бургас, София, Павликени, Габрово, Велико Търново, Шумен, Разград, Кубрат. Автомобилите, които ще могат да се видят на парада са от почти всички по-известни западни марки. Сред тях има Мерцедес, Опел, БМВ, Рено и Фолксваген.
В проявата ще се включат и атрактивни возила като ВАЗ, Москвич, Трабант, Вартбург и др.
Според утвърдените правила на Международната федерация за старинни автомобили, в подобен тип прояви могат да участват самоходни коли от всички видове на повече от 20 години.
Регистрираните за участие ретро возила са създадени в периода между 1906 -1986 година.
Програмата предвижда сборният пункт на участниците да е паркинга на магазин „Кауфланд” в кв. „Дружба”. В часовете между 11:30 ч. и 12 часа ретро автомобилите ще дефилират по централните улици на Русе. След това те ще се установят на Общинския паркинг до сградата на НАП в града, където от 13 часа официално ще бъде даден старт на събитието. Любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните коли.
Победителите ще бъдат определени от пет членно жури, в което ще влязат експерти в областта на автомобилизма от Русе.
За доброто настроение на участниците и гостите ще се погрижат Габриела Йорданова, която е едно от „Лицата на Русе“ и таланти от студио за поп и джаз пеене „Икономов”. Ще имаме възможност да се насладим и на танцовото изпълнение на Клуб „Танго“-София. Водещ на проявата ще бъде актрисата Ралица Константинова.
По време на тазгодишния Парад на ретро автомобили в Русе ще се осъществи среща на миналото и бъдещето в автомобилизма, благодарение на специалното участие на Русенския университет „Ангел Кънчев”. Те ще представят автомобилите на бъдещето. Това са пощенския екологичен автомобил, задвижван от електричество и електромобила, с който отборът на Русенския университет ще представи България в състезанието „Шел еко маратон“ в Лондон, Англия през тази година.
Акцент в програмата ще е и кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016”.
По повод предстоящото събитие Община Русе и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух” отправят молба към жителите на Русе временно да преустановят паркирането на автомобилите си в Общинския паркинг до сградата на НАП от 18:00 ч. на 13 май до 18:00 часа на 14 май 2016 г.

Общо
Ретро автомобили и мотоциклети превземат Русе
Заглавие
Ретро автомобили и мотоциклети превземат Русе
Описание
На 14 май, за втора поредна година Русе ще бъде домакин на Парад на ретро автомобили.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker