Новини

Всеки познава някого преборил рака. Никой не познава някого преборил се с Алцхаймер

Книгата „Краят на Алцхаймер” извежда ключови стъпки, които могат да забавят, спрат и дори обърнат процеса на задълбочаване на деменцията

Книгата „Краят на Алцхаймер” извежда ключови стъпки, които могат да забавят, спрат и дори обърнат процеса на задълбочаване на деменцията.
Болестта на Алцхаймер е единствената от десетте най-разпространени причини за смърт в Америка, за която няма ефикасно лечение.

Болестта на Алцхаймер е единствената от десетте най-разпространени причини за смърт в Америка, за която няма ефикасно лечение. От 2003 г. насам не е одобрено нито едно ново лекарство срещу нея.
Дали тези факти са достатъчни, за да помислим, че битката със заболяването, което унищожава човешката същност, е предварително загубена? Разбира се, че не. Един човек на име Дейл Бредесен поема неподозирано медицинско приключение, воден от мотото, че „никой не бива да умре от болестта на Алцхаймер” и прави открития, които дават надежда не само на милиони хора в ранен или напреднал стадий, но и на техните близки. Резултатите от изследванията на д-р Бредесен са събрани в книгата „Краят на Алцхаймер”. Тя не е научен труд, макар че истинността на думите в нея е подкрепена от редица научни доказателства. Тя е по-скоро ръководство за профилактика и обръщане на развитието на когнитивния спад, засягащ паметта, вниманието, логическото мислене, възприятието, въображението, способността за вземане на решения, интелекта или иначе казано – всичко, което ни прави пълноценни човеци.
В „Краят на Алцхаймер” Бредесен извежда ключови стъпки, които могат да забавят, спрат и дори обърнат процеса на задълбочаване на деменцията и когнитивните нарушения. Обединява ги в протокол, наречен ReCODE. Резултатите на хората, решили да го последват, са впечатляващи. От първите десет, девет показват значително подобрение в рамките на три до шест месеца. Впоследствие протоколът носи подобни резултати на стотици хора, смятали възстановяването за невъзможно. Намаляване на токсините, хигиена на съня, оптимизиране нивата на хормоните – това са само част от целите, които Бредесен поставя пред пациентите си. Убеждава ги, че всяко усилие си струва стига да успеят да предпазят живота си от хватката на Алцхаймер.
Ще си простим и ще ни простят ако забравим часа на срещата, името на последния филм, който гледахме, пътя към дома. Но ще си простим ли ако забравим тези, които най-много обичаме – лицата им, гласовете им, спомените с тях. И ще има ли кой въобще да прости, ако забравим и изгубим себе си? Д-р Дейл Бредесен и неговата книга-бестселър, предизвикала сензация в редица страни и продадена в рекорден тираж, ще помогнат на болните да се намерят – в буквалния и преносния смисъл на думата.

Общо
Всеки познава някого преборил рака. Никой не познава някого преборил се с Алцхаймер
Заглавие
Всеки познава някого преборил рака. Никой не познава някого преборил се с Алцхаймер
Описание
Книгата „Краят на Алцхаймер” извежда ключови стъпки, които могат да забавят, спрат и дори обърнат процеса на задълбочаване на деменцията.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker