Новини

Предлагат безвъзмездни социални услуги за деца и родители по проект

Общината обявява конкурс за избор на екип

Безвъзмездни социални услуги за деца и родители ще има в Здравният център в ЦДГ „Червена шапчица“.
Безвъзмездни социални услуги за деца и родители ще има в Здравният център в ЦДГ „Червена шапчица“.

Здравният център в ЦДГ „Червена шапчица“, Филиал „СВЕТИЛНИК в кв. „Чародейка“ съвсем скоро ще предостави безвъзмездни социални услуги за деца и родители. Стартира също така и подготовка за отваряне на детска здравна консултация за деца от 0 до 7 години. Тези дейности ще бъдат финансирани от Световната банка по Проект „СВЕТИЛНИК – социално включване чрез единодействие на терапевти и институции за леснодостъпни, нови, интегрирани консултации”. Ето защо Община Русе обявява конкурс по документи за избор на екип ( лекар – педиатър, медицинска сестра и медиатор), който ще предоставя услугата.
Според заложените в проекта индикатори за услугата „Здравна консултация“ се очаква в рамките на една година да бъдат проведени най-малко 1500 прегледа и диагностика на психомоторното развитие на деца от 0 до 7 годишна възраст, 500 консултации на родители за здравословното състояние на децата им, а най-малко 100 семейства с малки деца ще бъдат посетени в домовете им.
Консултантите, които ще предоставят услугата „Здравна консултация” ще извършват редовно наблюдение на здравното, физическото и психомоторното развитие на бебетата и децата. Ще бъдат приложени и превантивни мерки срещу детската заболеваемост. А младите родители ще могат да се научат как да полагат достатъчна грижа към децата в ранна възраст. Достъпнoстта до здравна грижа за родители на новородени и на малки деца, които са уязвими, изолирани и/или не са регистрирани при общопрактикуващ лекар също е част от дейностите, които ще се предлагат. Осигуряването на мобилност на екипа за посещения в домовете на родителите, работата в общността за превенция на заболяванията, информирането и консултирането ще допълнят предлаганите услуги.
А за да могат младите родители да се информират ще бъдат разработени материали, свързани с превенцията и профилактиката на детските заболявания. Периодично ще се провеждат обучения по здравословно хранене, което съответства на възрастта и индивидуалните нужди на децата. Екипът в услугата „Детска консултация“ ще има задача да създава и поддържа база данни за потребителите по отделните дейности и предоставените им здравни услуги.
Изискванията към консултантите, характеристики на дейността и обхватът на заданието са публикувани на сайта на Община Русе. Документи ще се подават до 28.08.2014г. в Информационния център на Община Русе.

Общо
Предлагат безвъзмездни социални услуги за деца и родители по проект
Заглавие
Предлагат безвъзмездни социални услуги за деца и родители по проект
Описание
Общината обявява конкурс за избор на екип.
Автор

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker