Новини

Зимна фиеста в Пиргово с Body Flex и кокичета

Както казва френският писател Фредерик Бегдебе да бъдеш влюбен, означава да се удивляваш

Дихателна гимнастика, която насища организма с кислород и засилва метаболизма.
11 февруари 2017-а, една зимна фиеста, не в някой баровски ски курорт, а в близкото русенско село Пиргово.

11 февруари 2017-а, една зимна фиеста, не в някой баровски ски курорт, а в близкото русенско село Пиргово. Много ясно, не карахме ски, не се състезавахме с шейни, но играхме Body Flex, дихателна гимнастика, която насища организма с кислород и засилва метаболизма. И не само това, Body Flex е много повече – тази практика събра група ентусиасти, заразени от желанието да живеят по-здравословно и по-щастливо от обичайното и ги направи приятели.

Та точно тези приятели, независимо от студа и снега, не пропуснаха да изпълнят обичайните си 20-минутни упражнения в двора на Дафинка Бодурова, домакинята, която покани своите съмишленици от групата на дишашащите да отпразнуват предстоящите празници – Трифон Зарезан и Свети Валентин.
Както казва френският писател Фредерик Бегдебе да бъдеш влюбен, означава да се удивляваш. А цялата тази кислородна компания със сигурност е влюбена в живота, защото умее да се удивлява, нещо повече, защото умее да си създава удивителни емоции. При това от на пръв поглед дребни и незначителни неща, като това да се порадваш на един древен ритуал – зарязването на лозите.


Това е някаква първична връзка с естеството, която те зарежда с енергия. Може би затова възрастните родители на Дафи са тъй позитивни и мили и напълно опровергават онези приказки за народопсихологията на българите: вечно недоволни и мрънкащи хора. Дори да сте били дълбоко убедени в тази теория, видите ли бащата и майката на нашата домакиня, ще се откажете от нея, защото няма начин да не се удивите позитивизма и добротата им. Същото ще изпитате и като вкусите искрящото вино и топлите мекици, още повече като се огледате по двора. Едва ли сте виждали друг такъв – целият в картини. Не съм виждала нищо по-мило от това, баба и дядо да украсят дори двора си с творбите на внучката си. Е, това ако не е любов!
Няма как да не прихванеш от тази емоция. В групата на дишащите вярват , че доброто ражда добро, че съпреживяването го се умножава. Но какво по-голямо съпреживяване от песента! Двете превъзходни певици в компанията, Дафи и Донка, ни подариха красотата на своите гласове. Удивиха ни за пореден път, по същия начин, по който ни удивлява първото бяло кокиче, което се подава през снега. Кокичетата израстват всяка година по едно и също време , но това не значи, че трябва да свикваме с красотата и да спрем да я забелязваме. За кокичето, за песента, за любовта, за приятелите, за всичко това си заслужава да дишаме, сме осъзнали ние, дишащите.

Габриела Стефанова

Общо
Зимна фиеста в Пиргово с Body Flex и кокичета
Заглавие
Зимна фиеста в Пиргово с Body Flex и кокичета
Описание
Както казва френският писател Фредерик Бегдебе да бъдеш влюбен, означава да се удивляваш.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker