Новини

Звездите на Народния театър благодариха на медиците от „Софиямед“

Представители на Народния театър „Иван Вазов“ начело с техния директор Мариус Донкин и звездите Аня Пенчева и Георги Мамалев посетиха COVID-19 отделението на УМБАЛ „Софиямед“. Поводът бе поднасянето на специални подаръци от името на цялата трупа на театъра.  

Благодарности

Актьорите поднесоха своите благодарности на медиците, които в период на световна пандемия неотлъчно са до пациентите си на първа линия. Те изказаха благодарност и на ръководството, което се грижеше безвъзмездно за PCR и антигенните тестове на всички актьори и служители на Народния театър.

Директорът на театъра Мариус Донкин се срещна с д-р Михаил Тиков, за да му поднесе и специална благодарствена грамота. Плакет получиха и медиците от Covid-19 отделението, управителят на болницата д-р Йордан Пелев и управителят на ДКЦ- то д-р Тинка Данчева.

Гордост

„Изпитвам гордост, че има толкова добри лекари и специалисти, благодарен съм, че имаме хора, подготвени за тежки пандемии. Желая им здраве, да се пазят и дано тази година бъде по-добра от онази, която изпратихме“, каза Георги Мамалев. Аня Пенчева благодари лично на медиците и се снима за спомен с началник отделението д-р Ценка Георгиева и нейните колеги.

В знак на благодарност и реверанс, че нямат време да отидат на театър, Мамалев изнесе импровизиран петминутен спектакъл с хумористични откъси от моноспектакъла си „Разбираш ли ме правилно?“. А след това заедно с Аня Пенчева и Мариус Донкин връчиха благодарствените грамоти.

„Вие лекувате телата, а ние – душите – затова ви благодарим и ви очакваме в театъра“, каза директорът на медиците.

Лекарският екип подари торта и бонбони за екипа и им пожела да бъдат здрави.

Кампания

С кампанията „ТЕАТЪРЪТ ВИ АПЛОДИРА“, която стартира с благотворителния концерт-спектакъл „Част от колекция“ с Иван Юруков, Народният театър отправи послание да продължим да бъдем заедно в днешните трудни времена. Благодари на своята публика, окуражава всички медици в битката с Covid-19, като се покланя на всеки отговорен българин, който мисли за опазването на другите. Все едно дали на работното място, в театралната зала, в обществения транспорт, в магазина, на улицата…

Чрез „Театърът ви аплодира“ Народният театър приканва своите зрители и приятели да благодарят лично и поименно на медици и здравни работници, подкрепили ги в труден момент по време на пандемията. В специална секция на сайта си и на мониторите на касите, театърът ще публикува имената им, а списъкът ще се допълва и обновява.

Общо
Звездите на Народния театър благодариха на медиците от „Софиямед“
Заглавие
Звездите на Народния театър благодариха на медиците от „Софиямед“
Описание
Актьорите поднесоха своите благодарности на медиците, които в период на световна пандемия неотлъчно са до пациентите си на първа линия.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker