МедицинатаХранене и спорт

Д-р Пламен Кьосев: Сутрин яжте плодове, вечер – месо

Ако се изнервяш често, ставаш кисел и в буквален, и в преносен смисъл, казва известният наш хомеопат, който лекува елита на Москва

Д-р Пламен Кьосев
Д-р Пламен Кьосев

Д-р Пламен Кьосев е роден на 17 февруари 1967 година в Русе, но живее с родителите си в село Мечка. Учил е в СОУ „Йордан Йовков”, а по-късно в Москва следва последователно Медицина, Икономика, Психология.  Днес е отдаден на Хомеопатията.

Д-р Пламен Кьосев от 1989 година постоянно живее в Москва, но лятото предпочита сенките на родното село Мечка. Пребивава в руската столица от 1976 година, тъй като се наложило да се лекува от рак.  Установили го още, когато бил на 4-5 годинки. Преминава през 25 операции, израства по болниците. „Знам какво е да си болен. Затова от дете, винаги съм знаел, че ще стана лекар”, разказва нашенецът, който е написал дебела книга за билките, издадена на руски език.

Днес лекува елита на Москва, притежава скъпа техника – апарат за диагностика с микровълни и обича да пътува по света, за да се отдаде на хобито си – фотографията. Бил е на всички континенти, с изключение на Австралия, където предстои.

През последните години д-р Пламен Кьосев работи върху проучване за алкално-киселинния баланс на човек, който по думите му е изключително важен за дълголетието. Той лаконично съветва читателите на „Здраве да е” да следват един изключително прост режим на хранене, който ще им осигури желания баланс.

Плодовете са най-добрата закуска според д-р Кьосев
Плодовете са най-добрата закуска според д-р Кьосев
  1. Сутрин консумирайте плодове.
  2. Обядвайте зеленчуци, една салата например е достатъчна.
  3. Месо може да консумирате от 16 до 20 часа.

Това според д-р Кьосев са основните три неща, които трябва да следваме, когато говорим за хранене. Той самият консумира месо, казва, че го обича много. Но не отрича вегетарианството и веганството, което определя като философия.

Като бонус за читателите на „Здраве да е” той допълва, че в крайна сметка няма значение какво си ял, ако се изнервяш често. Тогава ставаш кисел и в буквален, и в преносен смисъл. Може да ядеш здравословно, но ако мислите ти са лоши, няма ефект. За него ключовата дума е баланс – духовен, мисловен и на физическо ниво.

Очаквайте скоро интервю с д-р Пламен Кьосев

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker