Хранене и спорт

„Дунав“ набира футболистКи

Малки футболистки ще се обучават във ФК "Дунав"
Малки футболистки ще се обучават във ФК „Дунав“

Футбол за момичета е най-новият елемент в стратегията на футболен клуб „Дунав“ за новия сезон. Това стана ясно днес на пресконференция на ръководството и треньорите от ФК „Дунав“.

През този месец „драконите“ спечелиха по категоричен начин промоция за професионалния футбол, както и Купата на Аматьорската футболна лига. Това мотивира ръководството на клуба да утвърди представителния отбор в професионалния футбол трайно.
„Русе има един отбор и той се казва „Дунав“. Ако не се обединим повече хора около това и няма достатъчен интерес от страна на местната общност обаче, няма смисъл да говорим за следващото стъпало – „А“ група“, заяви Свилен Иванов, който е консултант в клуба.
Интересът към школата на „Дунав“ расте и все повече деца изявяват желание да се присъединят към нея. „В тази връзка сътрудничеството с „Марисан“ ще помогне за разширяване на основата на т.нар. футболна пирамида. Наред с елитните отбори на „Дунав“ при 15-годишните и 17-годишните с треньори съответно Драгомир Григоров и Емил Иванов и Емануил Върбанов, по-големите юноши ще играят в Североизточната „В“ група с „Марисан“ под ръководството на Борислав Богомилов.
„Колкото повече деца има в школата, толкова по-добре за ФК „Дунав“. Тези деца ние ги възпитаваме да са дунавци, а възпитаме ли тях – с тях и родителите ще идват на мачовете. Ние като школа на „Дунав“ Русе сме длъжни да сме най-голямата и най-добрата школа тук. Трябва да сме сред най-добрите в школи на България. Русе е един от най-красивите градове в България и трябва да играем красив футбол“, категоричен бе директорът на ДЮШ в клуба Драгомир Григоров.
Той добави, че към треньорския екип в школата вече се е присъединил и Мартин Друмев, който ще води деца, които са родени през 2005 г.
Безспорно най-интересната новина, съобщена днес, е че ще бъде сформиран женски отбор във ФК „Дунав“ с треньор Огнян Цветанов. Предстои да се уточни и обяви допълнително и начинът за набиране на попълнения за иновативния отбор.

Общо
Описание
Малки футболистки ще се обучават във ФК "Дунав"
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker